Analiza

Rijeka je protiv Farmaceuta odigrala najgore poluvrijeme ove sezone, a onda je počela dolaziti do izražaja širina Tomićeva kadra

Denis Frančišković

Slavljenička večer na Rujevici/Foto Arhiva NL

Slavljenička večer na Rujevici/Foto Arhiva NL

Bušnja, Vučkić, Vukičević, Velkovski... unijeli su važnu dodatnu energiju u trenucima dok su spremnici i ideje startne postave bili debelo u »žutom«



RIJEKA Analizirali smo pobjedu Rijeke nad Slaven Belupom, izvukli neke dobre, ali i manje dobre stvari:


PLUSEVI


JOSIP DRMIĆ


Švicarski napadač režirao je preokret u najosetljivijem trenutku utakmice, potvrdio svoj osjećaj za gol u šesnaestercu i najzaslužniji je što su Bijeli uplovili u slavljeničku večer, iako se činilo da će Farmaceuti otkinuti dio bodovnog plijena na Rujevici.




PRIČUVE


Važnost širine igračkog kadra zorno je došla do izražaja u ovoj utakmici. Bušnja, Vučkić, Vukičević, Velkovski… unijeli su važnu dodatnu energiju u trenucima dok su spremnici i ideje startne postave bili debelo u »žutom«. Rijeka ima igrače za preokrete.


DRUGO POLUVRIJEME


Drugo poluvrijeme, odnosno posljednjih 25 minuta, primjer je kako bi Rijekina momčad trebala igrati na Rujevici. Bili su to kontinuirani napadi i pritisak na zadnju liniju za razliku od stihijskih u uvodu susreta. Dojam je da je i trener Zekić svojim lošim odlukama pomogao Bijelima da se razmašu.


MINUSEVI


PRVO POLUVRIJEME


Prvo poluvrijeme bilo je najgore Rijekino ovosezonsko izdanje. U sustavu s tri stopera malo je toga funkcioniralo, momčad je djelovala poput raštimanog orkestra, bez prave ideje, žustrine, želje i krvi. Još jedan dokaz kako loš fizički i taktički pristup može unazaditi igru momčadi.


NIKO GALEŠIĆ


Galešić je zaigrao na mjestu desnog stopera, iako se očekivalo da će to biti Velkovski. No, vjerojatno je Tomić želio poštedjeti Makedonca nakon reprezentativnih obveza. Daroviti branič Bijelih nije se najbolje snašao u uvodu susreta, uostalom kao niti ostatak momčadi i zamjena je bila očekivana i logična.


PODREĐENOST


Rijeka je u prvom poluvremenu bila neočekivano podređena momčad protiv pretposljednjeg sastava lige na svom travnjaku. I to protiv gostiju koji su igrali bez trojice ponajboljih igrača (Glavčić, Krstanović, Zvonarek). Na papiru slabije momčadi su one s kojima Bijeli imaju više problema ove sezone.