Povratak u prošlost

Rijeka je posljednji put tri pogotka u Puli primila davne 2005. godine i to na Verudi od kluba koji se zvao Pula Staro Češko

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Domaćine pojačane riječkim snagama (Iveša, Starčević, Jerneić, Pamić...) tada je vodio Milivoj Bračun



RIJEKA Rijeka je posljednji put tri gola, odnosno četiri u jednom poluvremenu dobila u sezoni 2019/20. i to u 15. kolu na Rujevici. No, protivnik je ipak bio jaki Dinamo, a Oršić (2), Ivanušec i Stojanović »poker« golova su zabili do 26. minute.


U drugom poluvremenu, odnosno u samo desetak minuta završnice Bijeli su dobili tri pogotka, ali u još jednom porazu od Modrih iste sezone u 24. kolu. Zanimljivo te iste sezone Rijeka je pobijedila doma Istru 1961 s 4:2, a prva četiri pogotka zabio je Čolak do 54. minute.


Rijeka je inače klub koji ima jako dobar omjer s Puljanima, samo četiri puta pobjeđivala je Istra 1961, a Rijeka čak 30, nešto uspješnija bila je prijašnja Istra koja je šest puta pobjeđivala Bijele, uvijek s golom razlike. Najveći poraz Rijeke od »zeleno-žutih« datira u prvenstvu 2005. kada je Pula Staro češko slavilo 3:0. Domaćine pojačane riječkim snagama (Iveša, Starčević, Jerneić, Pamić…) tada je vodio Milivoj Bračun, a Rijeku (Rendulić, Knežević, Tadić, Linić, Ah. Sharbini, Zekić, Vugrinec, Krpan…) Elvis Scoria.