Prva HNL

Rijeka ide u Varaždin po nužne bodove, ali domaćin je posljednji: “Borimo se za goli život”

Davor Petrović

Zoran Kastel, trener Varaždina/Foto PIXSELL

Zoran Kastel, trener Varaždina/Foto PIXSELL

Rijeci tri boda jako puno znače u borbi za Europu, a nama je potreban pozitivan rezultat u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa - kaže Zoran Kastel, trener Varaždinaca



VARAŽDIN Prije četiri kola svi su vidjeli Varaždin kao glavnog favorita za ispadanje iz HT Prve lige, i to zbog teškog rasporeda, odnosno uzastopnih utakmica s članovima velike četvorke hrvatskog klupskog nogometa. Međutim, žilavi Varaždinci su osvojili po bod na gostovanjima kod Osijeka (1:1) i Dinama (2:2), a Hajduk im je na Gradskom stadionu Anđelko Herjavec zabio gol za minimalnu pobjedu u 89. minuti.


Suvišno je isticati da su takvi rezultati i igra štićenika Zorana Kastela podigli razinu optimizma i samopouzdanja u nogometnom dijelu Grada baroka. Osim toga, poslije jučerašnjeg dvoboja Istre 1961 i Slaven Belupa te minimalne pobjede Puljana, Varaždin u ogled s Bijelima ulazi sa zadnjeg mjesta. Samim time je jasno zbog čega današnje sučeljavanje s Rijekom ima itekakvu težinu za Varaždin.


– Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica jer Rijeci tri boda jako puno znače u borbi za Europu, a nama je potreban pozitivan rezultat u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Smatram da naš motiv mora biti veći od njihovog jer mi se borimo za goli život. Zbog toga se nadam da će to kod nas probuditi inat, volju i želju u momčadi te da ćemo na taj način moći parirati Rijeci – objašnjava Kastel.




Prema njegovim riječima, putokaz predstavljaju izdanja koja su dovela do neriješenih rezultata na gostovanjima kod Osijeka i Dinama.


– Stvarno smo dobro odigrali te utakmice protiv vrlo kvalitetnih momčadi. Na našu žalost, Hajduk nam je zabio gol u 89. minuti, i to iz jedne greške. Međutim, i taj put smo pokazali da možemo igrati s momčadima koje su sigurno kvalitetnije od nas, kada je riječ o igračkom kadru. Vidjeli smo da možemo igrati sva svima i to nam treba biti vodilja za utakmicu s Rijekom – dodaje varaždinski šef struke.


Naravno, i njemu je jasno da se nešto pita i suparnika, koji također ima izražene ambicije.


– Sada moramo biti strpljivi i pametni, kao što smo bili kod Dinama. Potrebna nam je disciplina u igri, a trebamo voditi računa i o njihovoj kvaliteti. Rijeka je jako opasna prema naprijed, tu ima strašnu individualnu kvalitetu Murića, Drmića, Andrijaševića i Menala. Osim njih, ne treba zaboraviti ni polivalentnog veznog igrača Lončara. Moramo zaustaviti njihove polukontre i kontre te se pokušati nametnuti posjedom. Vjerujem da tako možemo doći do pozitivnog rezultata – tumači 48-godišnji stručnjak, kojem se u sastav vraća golman Dinko Horkaš nakon utakmice suspenzije zbog žutih kartona.


Sastav će, pak, skrojiti zdravstveni bilten.


– Nemamo kartoniranih igrača, ali Nikola Tkalčić i Gabrijel Boban još uvijek su među oporavljenicima. Njih dvojica su počeli trenirati i tek ćemo vidjet ćemo hoćemo li ih i koliko koristiti. Ivan Posavec je izvan konkurencije za momčad, a imamo sitnih problema kod igrača iz zadnjeg reda naše momčadi. No, vjerujem da će svi biti spremni – zaključuje Kastel.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore