Bolni posrtaji

Rijeka gubi primat u Jadranskim derbijima, tri uzastopna poraza od Hajduka bijeli nisu upisali još od Katalinićeve ere

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U sezoni 2003./04. Rijeka je pod vodstvom Ivana Katalinića izgubila sve četiri utakmice od Hajduka



RIJEKA Nogometaši Hajduka ostvarili su jubilarnu 60. pobjedu u 161. Jadranskom derbiju. Riječani su ostali na 47 pobjeda, dok su 54 utakmice završile remijem. Bijeli su upisali drugi poraz u posljednjih 17 gostovanja na Poljudu, stadionu koji je u eri Mišković/Volpi bio jedno od najlakših gostovanja za Rijeku. Međutim, vremena se mijenjaju, Rijeka polako gubi prevlast u Jadranskim derbijima koju je mukotrpno sticala u posljednja dva desetljeća. Zapravo, od vremena kada je klub preuzeo trofejnih predsjednik Robert Ježić (dva Kupa Hrvatske) Rijeka je sve češće počela izlaziti pobjednikom u ogledima sa svojim najvećim rivalom. Nakon toga bilo je par slabijih sezona, ali ulaskom talijanskog kapitala definitivno su navijači Rijeke došli na svoje. Pobjede nad Hajdukom postale su dio njihove svakodnevnice, a nerijetko su bile izražene s više pogodaka razlike.


Ova sezona, međutim, donosi drugačije trendove. Rijeka je doživjela tri uzastopna poraza od Hajduka što se dugo već nije dogodilo. Preciznije od 2004. godine kada je Ivan Katalinić vodeći Rijeku uspio izgubiti sve četiri utakmice od Hajduka u istoj sezoni. Istina, u svemu tome bilo je puno čudnih okolnosti. Rijeka nije bila toliko slabija od dobrog, šampionskog Hajduka, kao što je to izgledalo na terenu. Kao što ni sada nije toliko slabija da bi nizala poraze u utakmicama koje navijačima Rijeke jako puno  znače.


Goran Tomić nije uspio nastaviti niz Miškovićevih trenera koji su pobijeđivali na Poljudu, štoviše svrstao se uz bok Igoru Bišćanu, jedinom treneru koji je u novije vrijeme izgubio utakmicu na Poljudu. Rijeka je ove sezone izgubila tri utakmice od Hajduka, toliko poraza upisano je u prethodnih devet godina, odnosno otkada je Damir Mišković postao predsjednik/vlasnik kluba.