Prva HNL

RIJEKA – GORICA 0:2 KRAJ! Rijeka dominirala, ali primila dva nesretna pogotka. Dva crvena kartona na samome kraju i tučnjava na terenu

Portal Novilist.hr

Kapetan Andrijašević zabio je autogol/Foto M. GRACIN

Kapetan Andrijašević zabio je autogol/Foto M. GRACIN



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17.05 sati na Rujevici igraju protiv Gorice, ekipe koja trenutno “bijelima” bježi četiri boda, ali ima i odigrane dvije utakmice više.


Stigli su službeni sastavi. Zoran Arsenić zamijenit će isključenog Hrvoja Smolčića, a na klupi je novi veznjak Robert Mudražija, koji bi danas mogao dobiti svoje prve minute za riječki klub. U odnosu na prošlu utakmicu gdje su Kulenović i Andrijašević zaigrali u napadu od prve minute, dok je Menalo ušao u drugome poluvremenu, sada sva trojica počinju susret.


Foto galerija: Rijeka - Gorica, 18. kolo Prve HNL Foto: Marko Gracin



90+5. minuta KRAJ! Rijeka usprkos dominaciji na terenu i osam udaraca u okvir gola nije uspjela zabiti, a zato je primila dva nesretna pogotka te izgubila na Rujevici.




90+3. minuta DVA CRVENA KARTONA! Moro je pocrvenio u zadnjim minutama zbog užasnog starta na Mudražiji. Nakon gledanja VAR snimke sudac je odlučio da će i Capan van terena zbog fizičkog obračuna. Na teren su utrčali i igrači s klupe, kao i treneri, koji su kasnije morali razdvajati igrače od težeg obračuna.


90+2. minute Riječanima danas jednostavno ne ide. Sada je Pavičić dvaput tukao, a loptu su gosti izbili s gol crte.


86. minuta Murić je tukao s velike udaljenosti, lopta ide preko gola.


82. minuta Još jedna promjena. Prve minute za riječku momčad dobit će Mudražija, koji je ušao u igru umjesto Menala.


78. minuta Yateke je u igri umjesto Kulenovića.


73. minuta Lovrić jako tuče s desetak metara nakon kontre gostiju, Nevistić fantastično brani!


69. minuta Čerin i Arsenić idu van iz igre, a ulaze Pavičić i Murić.


66. minuta Gorica se sada u dvije situacije jedva izvukla! Prvo je Galović nakon kornera Lončara imao odličnu situaciju, ali gosti su uspjeli izbiti loptu. Potom je i Andrijašević tukao glavom, a vratar Gorice je sjajno reagirao i obranio svoja vrata.


60. minuta Rijeka napada, Lončar je sada ponovno pokrenuo akciju, ubacio u šesnaesterac prema Andrijaševiću, koji loptu ostavlja Menalu. Ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora ide preko gola.


57. minuta Lončar je proigrao Menala koji dodaje Andrijaševiću, kapetan Rijeke je pucao s 20- ak metara, ali neprecizno.


51. minuta Prva prilika Rijeke u drugome dijelu, Kulenović je pronašao Andrijaševića koji iz blizine puca, ali vratar Gorice je bio siguran.


49. minuta Dvorneković je zaradio žuti karton nakon prekršaja na Menalu.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Bez promjena u obje momčadi.


45. minuta Kraj prvoga dijela.


44. minuta GOL! Gorica je zabila i drugi pogodak. Katastrofalna greška riječke obrane, Nevistić je nastojao dodati Čerinu, ali je lopta došla do Lovrića, Čerin je pokušao oteti loptu, ali igrač Gorice ga je lakoćom prošao i poentirao za 0:2.


40. minuta Riječani ponovno dominiraju, drže posjed lopte i stvaraju akcije, ali Gorica se brani.


30. minuta Odlična obrana Nevistića! Tukao je Hamad s 18 metara, ali riječki se vratar dobro protegnuo i zaustavio novi napad gostiju.


27. minuta GOL! Gorica do ovoga trenutka praktički nije imala niti jednu šansu na utakmici. Andrijašević je nespretno reagirao, glavom je pogodio u svoju mrežu nakon kornera gostiju. Minutu prije pogotka gosti su imali veliku priliku koju je uspio zaustaviti Galović u zadnji trenutak.


18. minuta Riječani dominiraju na terenu, posjed lopte je uvelike na njihovoj strani (72 posto), imali su dvije velike prilike. Samo nedostaje pogodak…


13. minuta Lopta Menala ide pored gola! Ponovno slična akcija kao prije dvije minute, Tomečak s desne strane ubacuje u šesnaesterac, a Menalo je glavom probao pogoditi, ali lopta ide malo pored lijeve vratnice.


11. minuta Velika prilika za Rijeku! Tomečak je s desne strane ubacio prema Andrijaševiću, ali je on pogodio vratnicu.


10. minuta Riječani su uigranom kombinacijom iz kornera pokušali stvoriti priliku, Čerin je prizemno ubacio prema šesnaestercu, ali je potom udarac igrača Rijeke blokiran.


5. minuta U prvih pet minuta bez ikakvih prilika, Rijeka drži loptu u svojim nogama.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – GORICA 0:2


Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Andrijašević (27′-ag), 0:2 Lovrić (44′). Žuti kartoni: Suk, Dvorneković, Babec, Banić (Gorica), Galović (Rijeka). Crveni kartoni: Moro (Gorica), Capan (Rijeka).


RIJEKA: (3-5-2) Nevistić, Capan, Galović, Arsenić (od 69′ Murić), Tomečak, Čerin (od 69′ Pavičić), Lončar, Štefulj, Menalo (od 82′ Mudražija), Andrijašević, Kulenović (od 78′ Yateke).


GORICA: (4-2-3-1) Banić, Doka, Krizmanić, Jovičić, Čabraja, Babec (od 86′ Pršir), Suk, Dvorneković (od 78′ Mitrović), Hamad (od 90′ Moro), Lovrić (od 78′ Musa), Dieye.