Novo lice na Rujevici

Rijeka dovela 27-godišnjeg lijevog beka iz Rubin Kazana, odigrao je gotovo sto utakmica u najjačoj ruskoj ligi

Portal Novi list

Mihail Merkulov

Mihail Merkulov

Transfermarkt navodi  da je Rijeka u ovaj transfer uložila pola milijuna eura na ime obeštećenja



RIJEKA Mihail Merkulov novo je lice na Rujevici. Riječ je o 27-godišnjem ruskom lijevom beku ili lijevom veznom, igraču koji bi trebao dodatno zaoštriti konkurenciju na lijevoj strani obrane gdje je do sada kao prvi izbor trenera Gorana Tomića figurirao Crnogorac Andrija Vukčević, a drugi daroviti igrač pristigao iz Dinama II Roko Jurišić.


Merkulov je u karijeri sakupio gotovo 100 nastupa u ruskoj Premijer ligi igrajući za nekoliko klubova. Posljednja adresa mu je Rubin iz Kazanja gdje se po dolasku iz Urala očito nije nametnuo u posljednjih godinu i pol dana. Prošle sezone upisao je tek devet prvoligaških nastupa za Rubin uz ukupno 631 minutu provedenih na travnjaku.


Merkulov će, barem sudeći prema podacima na Transfermarktu, ostati na Rujevici u naredne dvije sezone, a njegova vrijednost procijenjena je na 900 tisuća eura.




Nije još službeno poznato stiže li u Rijeku kao slobodan igrača, na posudbu uz pravo otkupa ili je za njega plaćena odšteta.


Transfermarkt navodi  da je Rijeka u ovaj transfer uložila pola milijuna eura na ime obeštećenja. Prema istom izvoru Merkulov je do sada mijenjao sredine kao slobodan igrač ili je bio posuđen, dakle ovo je prvi put da je za njegov transfer plaćena odšteta.


Čeka se službeno priopćenje iz kluba.