Prva HNL

RIJEKA – DINAMO 2:0 Kraj utakmice na Rujevici! Rijeka se konačno vratila pobjedama i preskočila Hajduk

Portal Novi list

Antonio Mirko Čolak/R. BRMALJ

Antonio Mirko Čolak/R. BRMALJ

Rijeka je povela u 2. minuti autogolom Gvardiola, a drugi gol zabio je Čolak u 54. minuti



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 21.05 sati na Rujevici dočekuju starog-novog prvaka Dinama. Još od one sezone osvajanja naslova prvaka u riječkim redovima nisu ogled s Dinamom dočekivali s toliko zebnje i iščekivanja. Bijelima pod mus trebaju bodova. Prvo zbog toga da poprave raspoloženje nakon četiri utakmice bez prvenstvenog trijumfa, potom da na taj način iskoriste remi Gorice i stignu nadomak matematičke potvrde izlaska u Europu, a onda i da ponovo pokušaju aktivirati šanse za osvajanjem drugoga mjesta. Povrh svega pred “bijelima” je i finale Kupa u Šibeniku od kojega na Rujevici imaju velika očekivanja. Nije isto taj ogled dočekati u pravom, pobjedničkom ozračju, nego nakon niza neuspjeha.



Dinamo nikada nije idealna prilika za vađenje, međutim ovaj koji je odavno već izašao iz onoga pravog natjecateljskog naboja sasvim sigurno nije neprelazna prepreka. Bit će zanimljivo vidjeti Rožmanov sastav. Trener Rijeke unatoč krizi rezultata, ali i neuvjerljivim igrama u post-korona periodu ništa ne mijenja iako je vidljivo da – ne ide. Možda će ovoga puta nešto promijeniti, te iznenaditi kolegu Jovićevića.




Čekamo službene sastave.


Foto galerija: Derbi Prve HNL na Rujevici između nogometaša Rijeke i Dinama Foto: Roni Brmalj


Stigli su sastavi. U momčadi Rijeke nema Tomečaka i Lepinjice, koji su na klupi zajedno s Gorgonom. Počinju Braut i Pavičić.


Igor Jovićević ipak nije izveo najjači sastav u ovom trenutku. Puno je mladih igrača, a dio iskusnijih na klupi za pričuve.


90+3 minuta: Kraj utakmice. Rijeka se vratila pobjedama, preskočila Hajduk i stigla nadomak matematičkog osiguravanja Europe. Drugo mjesto bježi pet bodova, što će biti teško dostižno s obzirom na to da je u igri ostalo još devet bodova. Opet, za trenera Simona Rožmana najbitnije je da se momčad prenula iz krize, odigrala je solidnu utakmicu protiv podmlađene momčadi Dinama. Osim toga bijeli su konačno zaključili utakmicu bez promljenog gola.


87. minuta: Nova obrana Livakovića, skinuo je dobar pokušaj Pavičića.


85. minuta: Ušao je i Gorgon, izašao asistent Andrijašević.


82. minuta: Rožman je napravio prve promjene. Izašli su Smolčić i Lončar, a ušli su Čeliković i Lepinjica.


80. minuta: Utakmica je izgubila na ritmu, momčadi su se ravukle po linijama pa se igra dosta rastrgano.


67. minuta: Dobar udarac Halilovića i još bolja intervencija Livakovića koji je najbolji igrač Dinama na Rujevici.


62. minuta: Lončar je na asistenciju Čolaka sa svega par metara propustio postići treći gol za Rijeku. Livaković je sjajno reagirao.


GOL!!! Franko Andrijašević je majstorski asistirao, a Čolak još bolje potkopao loptu preko Livakovića za 2:0 u 54. minuti. Sudac Batinić je provjerao duel Pavičića i Moubandjea koji se dogodio u začetku akcije. Međutim, osječki sudac je procijenio da nije riječ o prekršaju za modre pa je potvrdio pogodak.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjene u riječkom sastavu. Jovićević je uveo Kadziora umjesto Hrvoja.


45. + 1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.


45. minuta:  Nova dobra reakcija Pandura, vrškom kopačke tukao je Ćuže.


43. minuta: Ademi je poput Franka probao glavom i poslao loptu kraj gola.


39. minuta: Uzvratio je Andrijašević glavom i zamalo promašio okvir gola.


37. minuta: Dobra reakcija Pandura. Ćuže je prošao po desnoj strani, povratnom loptom pronašao Oršića čiji udarac s vrha peterca Pandur zaustavlja.


30. minuta: Nema većih uzbuđenja na Rujevici. Bijeli u čvrstom bloku čuvaju vodstvo i prijete iz polukontri.


15. minuta: Rijeka bez većih problema čuva vodstvo. Uz malo mirnoće u zadnjem pasu “bijeli” su mogli i do drugog pogotka.


6. minuta: Kulenović je iskosa izašao ispred Pandura na dodavanje Ćuzea, ali poslao je loptu kraj suprotne vratnice,


GOL!!! Rijeka je povela u 2. minuti! Andrijašević je sjajno podvalio loptu Čolaku u srcu kaznenog prostora Rijeke, a Gvardiol u pokušaju da spriječi egzekuciju napadača Rijeke prevario vlastitog vratara za vodstvo domaćih.


1.minuta: Počela je utakmica na Rujevici. Početak je malo kasnio jer je sudac Batinić imao tehničkih problema oko sustava za komunikaciju.


RIJEKA – DINAMO 2:0


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2687. Sudac Damir Batinić (Osijek). Strijelci: 1:0 Gvardiol (2′-ag), 2:0 Čolak (54′). Žuti karton: Gvardiol (Dinamo), Čeliković, Pavičić (Rijeka).


RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Smolčić (od 82′ Čeliković), Raspopović, Halilović, Pavičić, Lončar (od 82′ Lepinjica), Braut, Andrijašević (od 85′ Gorgon), Čolak.


DINAMO: Livaković, Moubandje, Gojak (od 60′ Majer), Gvardiol, Hrvoj (od 46′ Kadzior), Moro, Franjić (od 72′ Ivanušec), Ćuže, Ademi, Oršić, Kulenović.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore