Prva HNL

RIJEKA – DINAMO 1:5 KRAJ! Dinamo petardom na Rujevici proslavio još jedan naslov prvaka, svi golovi djelo sadašnjih i bivših igrača Rijeke!

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Dinamo je petardom na Rujevici i službeno osvojio još jedan naslov prvaka. Riječani su danas tragikomično zabili čak tri autogola, dok su i preostala dva pogotka djelo bivših igrača Rijeke - Mišića i Oršića.



RIJEKA Nogometaši Rijeke na Rujevici dočekuju najtežeg mogućeg protivnika u borbi za treće mjesto, koje im trenutno odmiče za sedam bodova. Zagrebački Dinamo dolazi na Rujevicu u sklopu 33. kola Prve HNL, u kojem bi eventualnom pobjedom i definitivno osigurao naslov prvaka.


Gorica s utakmicom više ima i sedam bodova više od “bijelih”, dok Rijeku nakon Dinama čekaju još tri utakmice, protiv Slaven Belupa, Varaždina i za sam kraj upravo protiv trećeplasirane Gorice.


Stigli su sastavi. Tomić je napravio promjenu u veznom redu, Lepinjica će započeti utakmicu vjerojatno kao zadnji vezni s Čerinom, dok će Lončar prijeći na lijevo krilo. U vrhu napada je Drmić, iza njega Andrijašević, a na desnome krilu Menalo. Capan i Galović su stoperi, Tomečak na desnome beku, dok će ovoga puta Vukčević, umjesto Štefulja, krenuti na lijevome.






Foto galerija: HNK Rijeka - GNK Dinamo Foto: Vedran Karuza


90. minuta KRAJ! Dinamo je petardom na Rujevici i službeno osvojio još jedan naslov prvaka. Riječani su danas tragikomično zabili čak tri autogola, dok su i preostala dva pogotka djelo bivših igrača Rijeke – Mišića i Oršića.


88. minuta GOL! Još jedan autogol… Ovoga puta Vukčević je strijelac. Ivanušec je sjajno ciljao na Ristovskog, ali je igrač Rijeke bio brži.


86. minuta Gavranović je sada tukao iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac otišao preko gola.


76. minuta Ademi je gurnuo prema Gavranoviću, koji je zabio, ali se radilo o očiglednom zaleđu.


72. minuta Dobro je sada ubacio Andrijašević, ali Kulenović tuče preko gola.


64. minuta GOL! Oršić je povećao vodstvo Modrih. Nakon ubačaja s desne strane napadač Dinama je ispred nemoćnog Galovića lakoćom ubacio loptu u mrežu.


54. minuta Menalo i Lepinjica su izašli, umjesto njih su ušli Murić i Pavičić.


50. minuta GOL! Još jedan autogol igrača Rijeke, ovoga puta nesretan je bio Capan nakon ubačaja Ivanušeca…


48. minuta GOL! Modri su preokrenuli rezultat, Mišić je sjajno tukao s nekih 18 metara.


46. minuta Počeo je drugi dio, Ivanušec je na terenu umjesto Kastratija.


45+6. minuta Kraj prvoga dijela!


43. minuta GOL! Oršić je ubacio s lijeve strane u peterac, a Galović nes(p)retno petom ubacio loptu u vlastitu mrežu!


38. minuta Riječani su krenuli u kontru, ali je Stojanović blokirao ubačaj Lončara.


30. minuta Riječani su imali priliku iz indirektnog udarca s ruba kaznenog prostora, ali Andrijašević pogađa živi zid.


21. minuta Velika prilika Rijeke! Drmić je izbio ispred Livakovića, imao je stopostotnu šansu, ali nije dobro zahvatio loptu.


15. minuta Ipak ništa od pogotka Modrih. Lopta se nakon ubačaja odbila do Gvardiola koji je snažno zakucao s nekih 10 metara pod gredu. Iz VAR sobe su suca Strukana ipak obavijestili kako je Kastrati bio u zaleđu.


10. minuta Ružan sudar Andrijaševića i Mišića, nakon kojeg je igrač Dinama ostao ležati na travnjaku, ali ipak se vratio u igru.


1.minuta GOOOL! Nakon samo 20 sekundi Menalo je pospremio loptu u mrežu gostiju! Lepinjica je uzeo jednu loptu na sredini terena, “bijeli” su brzo krenuli naprijed, Lončar s lijeve strane ubacio u peterac gdje je Menalo klizećim startom zabio pogodak.


RIJEKA – DINAMO 1:5


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelac: 1:0 Menalo (1′), 1:1 Galović (43′-ag), 1:2 Mišić (48′), 1:3 Capan (49′-ag), 1:4 Oršić (64′), 1:5 Vukčević (88′). Žuti karton: Murić (Rijeka), Mišić (Dinamo).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Vukčević, Gnezda Čerin, Lepinjica (od 54′ Pavičić), Menalo (od 54′ Murić), Andrijašević, Lončar, Drmić (od 68′ Kulenović).


DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Gvardiol, Theophile-Catherine, Perić, Stojanović (od 70′ Ristovski), Franjić (od 61′ Ademi), Mišić (od 61′ Jakić), Oršić (od 71′ Gavranović), Majer, Kastrati (od 46′ Ivanušec), Petković.