Test protiv Celja

Rijeka danas na Rujevici igra pripremnu utakmicu otvorenu za javnost, Jakirović testira Mateja Mitrovića

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto V. KARUZA

Jorge Obregon/Foto V. KARUZA

Utakmica je otvorena, htjeli smo da gledatelji vide čime još raspolažemo - kaže Sergej Jakirović



RIJEKA Nogometaši Rijeke iskoristit će dvotjednu stanku za odigravanje današnje prijateljske utakmice sa slovenskim prvoligašem Celjem čiji je početak zakazan za 17 sati na Rujevici. Slovenci su tradicionalni suparnik Bijelih u pripremama, a Celje trenutno trećeplasirani slovenski sastav iza Olimpije i Maribora.


Riječanima će nakon tri dana odmora utakmica doći prije svega zbog održavanja natjecateljskog ritma, a u situaciji kad nedostaju četiri starija i četiri mlada reprezentativca, prigodu će dobiti igrači koji su manje igrali ovog proljeća.


Panić i Mikloš


– Sve je O.K, okupili smo se u četvrtak i napravili dva treninga, u petak jedan. Nema nas puno, a ozlijedio se Jurić, izvrnuo je zglob – kaže trener Sergej Jakirović. – Zglob mu je natekao i nadamo se da neće biti ništa ozbiljnije. No, čini mi se da nećemo moći računati na njega dva, tri tjedna. U napadačkom dijelu ostali smo samo na Obregonu. Utakmica je otvorena, htjeli smo malo da gledatelji vide čime još raspolažemo, jer neki nisu puno igrali, a neki nisu uopće.




U novonastaloj situaciji Jakirović je priključio momčadi dvojicu juniora, Panića i Mikloša, a svakako će u fokusu biti povratak na teren Mateja Mitrovića, koji se ozlijedio prošle godine i sada uspješno privodi kraju proces rehabilitacije.


– Matej trenira s nama i on će odigrati minimum 60 minuta. Ne vidim razlog da tako ne bude. No, slušamo doktora iz Finske i danas je taj završni test, da ga tako nazovemo.


Riječana nema puno na okupu, ali to su igrači na koje Jakirović najozbiljnije računa u nastavku. Ostaje pitanje hoće li četiri dana priprema kompletne momčadi biti dovoljni za sudar s Osijekom na Rujevici.


– Pratili smo sve nastupe naših reprezentativaca. Imali su dobre nastupe, a Banda je namjestio gol za Zambiju protiv Lesota. Bitno nam je samo da se vrate zdravi, a onda ćemo se okrenuti Osijeku. Mislim da ćemo od srijede svi biti na okupu. Jako je važno da igrači nisu bez ritma, da barem nešto odigraju.


Stizanje Osijeka


Riječane čeka ključni travanj na putu prema Europi. A on je »popločen« domaćim utakmicama s Osijekom, Šibenikom, Hajdukom i Lokomotivom te gostovanjem kod Gorice.


– Teško je reći da će se tada riješiti tko će u Europu, ali mogao bi se dio stvari početi rasplitati. Planiramo i želimo uzimati bodove kući, a onda možemo i napraviti velik posao. Ako sad dobijemo Osijek, došli smo gore. Stigli bismo ga potpuno. Probat ćemo osvojiti što više bodova, a te četiri domaće utakmice mogu nas približiti našem cilju.


Trener Bijelih zadovoljan je učinjenim, pohvale o stanju i mentalitetu momčadi ono je što godi svakom treneru.


– Trebamo se nasloniti na ovo dobro što je bilo u Maksimiru, kad se hladne glave pogledaju neke stvari, stvarno smo odigrali dobro. Naravno, to može biti bolje u svakom segmentu igre. I naravno, jako nam je bitna ta koncentracija kod prekida. Baš sam bio ljut nakon tog gola iz kornera jer sam znao da će nam teško zabiti iz igre. Bili smo dobro organizirani. Dosta radimo na tome i nadam se da nam se neće više događati takve stvari. Mi sad stvarno izgledamo ozbiljno na terenu, imamo glavu i rep te dobru bazu za sljedeću sezonu – zaključuje Jakirović.


Otvorena zapadna tribina

Za gledatelje će danas biti otvorena zapadna tribina, kao i pješčani parking do ispunjenja kapaciteta. Ulaz na utakmicu besplatan je za sve pretplatnike iz sezone 2022./23., dok će za ostale posjetitelje cijena ulaznice biti četiri eura.


Ulaz na stadion bit će otvoren od 16 sati, a ulaznice će se prodavati na zapadnom ulazu od 15 sati.