Dragan Tadić

Riječki stručnjak preuzeo je fenjeraša Prve HNL: “Ovo je veliki profesionalni izazov za mene, ali i za igrače Rijeke”

Ivan Volarić

Dragan Tadić/Foto V. KARUZA

Dragan Tadić/Foto V. KARUZA

Moram biti iskren, dvoumio sam se, no unatoč svim poteškoćama, ipak je u meni presudila želja za dokazivanjem u Prvoj ligi - rekao je Tadić



RIJEKA Dragan Tadić, donedavni trener juniora Rijeke, pred izazovom je karijere. Riječki stručnjak preuzeo je posljednju momčad Prve HNL.


– Dogovorili smo suradnju do ljeta, a onda ćemo sjesti i vidjeti što dalje. Ova prilika je došla iznenada za mene. Moram biti iskren, dvoumio sam se, no unatoč svim poteškoćama, ipak je u meni presudila želja za dokazivanjem u Prvoj ligi – govori nekadašnji pomoćnik Elvisa Scorije na klupi Rijeke, koji se prošloga ljeta vratio u rodni grad nakon što je godinama razvijao svoju trenersku karijeru u Kataru. Dragovoljac će mu biti prva samostalna trenerska epizoda u HT Prvoj ligi.


– Situacija je vrlo složena, ostali smo bez dobrog dijela kadra, dio igrača je u izolaciji zbog korone do idućeg tjedna. Svjestan sam svih tih problema, ali vođenje HNL momčad je velik profesionalni izazov, koji sam odlučio prihvatiti – kaže Tadić.




Dragovoljac je posljednji s (pre)velikim bodovnim zaostatkom za pretposljednjom Istrom 1961 (11 bodova). Mnogi su već prežalili Sigećane i jasno je da samo istinsko sportsko čudo može donijeti ostanak u prvoligaškom društvu.


– Objektivne okolnosti su takve, ali ovo je dobra prilika mladim igračima da se pokažu. Neka zaborave koji su na ljestvici i krenu od nule. Idemo od utakmice do utakmice. Ako imaš u glavi opterećenje da ćeš ispasti iz lige, onda bolje da nismo ni kretali u sve ovo zajedno. Ne smijemo uopće gledati ljestvicu! Međutim, moramo se što prije ekipirati u igračkom smislu. Osim igrača iz Rijeke i onih koji su ostali, trebat će nam još igrača na nekim pozicijama. I ostali prvoligaši nude svoje igrače, ali riječ je uglavnom o mladim igračima. Nude nam se igrači za pozicije koje već imamo. Osim toga, dobro bi nam došlo i nešto iskustva. Najgore od svega je vrijeme. Ostalo je malo do početka proljetnog dijela prvenstva, teško je u tako kratkom razdoblju fizički spremiti momčad i uigrati je. Ali, kao što sam rekao, velik izazov je preda mnom i momčadi, pokušat ćemo ga odraditi na najbolji mogući način – poručio je Tadić, koji će danas odraditi prvi trening u Sigetu.