Tužno sjećanje

Riječki nogometni prvoligaš prigodnim tekstom sjetio se bivšeg predsjednika, prije deset godina preminuo je na košarkaškom igralištu

Portal Novi list

Robert Komen i Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Robert Komen i Damir Mišković/Foto Arhiva NL

Riječ je o posljednjem predsjedniku kluba u eri prije dolaska kapitala Gabrielea Volpija i dugogodišnjem predsjednik OO-a Kvarnerske rivijere



RIJEKA Riječki prvoligaš prigodnim tekstom sjetio se Roberta Komena, bivšega predsjednika i dugogodišnjeg predsjednika Organizacijskog odbora Kvarnerske rivijere – Roberta Komena. Čovjek, koji je suprotnom mišljenju većine javnosti bio slijepo uvjeren da će Rijeka jednoga dana dobiti poželjnog ulagača, preminuo je prije deset godina tijekom košarkaškog termina uslijed srčanog zastoja. Tekst objavljen na stranicama HNK Rijeke prenosimo u cijelosti:


“Prije deset godina napustilo je jedno veliko riječko srce. Robert Komen otišao je u dobra spominjanja, veliko riječko sportsko srce prestalo je kucati upravo na sportskom terenu.


Uloga Roberta Komena u povijesti HNK Rijeka sigurno će ostati vječno upisana. Robert je postao predsjednik Rijeke 2011. godine kada je to bila sve, samo ne primamljiva pozicija.




Ostao je uz klub u najtežim trenucima i imao je tu čast da, uz širok osmijeh,  čvrsto stisne ruku Damiru Miškoviću u trenutku kad je postao predsjednik Rijeke.


Bila je to fotografija za povijest. Svi smo vjerovali u svijetliju budućnost, a Robert Komen trebao je biti njezin dio.


Nažalost samo godinu i dan nakon što je čestitao Damiru Miškoviću na novoj ulozi, napustio je Robert Komen.


Iako nije imao priliku proživjeti sve velike uspjehe Rijeke, nema sumnje da je on bio jedan od najzaslužnijih za postavljanje temelja koji su doveli do riječkog nogometnog uzleta.


Dubok trag ostavio je i na Kvarnerskoj rivijeri  u kojoj je dugi niz godina obavljao ulogu predsjednika Organizacijskog odbora održavajući visoki standard organizacije u najtežim vremenima.


Godine prolaze, mnogi dragi ljudi napuštaju ovaj svijet, ali slike i sjećanja ne blijede.


Za sve zasluge  što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.


Igralište odnosno travnjak ponovo je obnovljen 2022. godine da bi na njemu što kvalitetnije trenirale nove riječke nogometne nade.


Sve u čast čovjeka koji je podmetnuo leđa u najtežim trenucima”.