Kalkulacije

Rijeci samo pobjeda nad Goricom garantira europski iskorak, u slučaju svakog drugog ishoda Bijeli ovise o Hajduku

Portal Novi list

Riječani imaju sve u svojim rukama/Foto PIXSELL

Riječani imaju sve u svojim rukama/Foto PIXSELL

Hajduk više ne može biti treći, Splićani moraju navijati za pobjedu ili remi Gorice da bi onda pobjedom preskočili RijekuRIJEKA Pobjedom u Varaždinu na Rujevici su došli u priželjkivanu poziciju uoči zadnjeg kola i konačnog raspleta u borbi za izlazak na europsku scenu. Stvari su sada vrlo jednostavne, momčad trenera Gorana Tomića je u najboljoj poziciji od sva tri sudionika utrke za Konferencijskom ligom. Rijeku domaća pobjeda nad izravnim konkurentom Goricom sigurno vodi na treće mjesto koje garantira europska vizu. I to je najbitnije saznanje za “bijele”. Svaki drugi ishod otvaran brojne kombinacije. Idemo redom…


U slučaju remija na Rujevici Rijeka više ne može biti treća, a plasman na četvrto mjesto, koje vodi u Europu u slučaju da Dinamo u finalu Kupa svlada Istru 1961,  ovisi o ishodu utakmice Hajduka u Lokomotive. Rijeka će s bodom protiv Gorice ostati četvrta ukoliko Hajduk ne savlada Lokomotivu. U suprotnom Bijeli će ostati bez Europe prvi put otkada je klub preuzela Volpijeva grupacija. Budući da Hajduku niti u jednoj kombinaciji više ne može biti treći (ima slabiji međusobni omjer od Gorice), mora navijati da remi na Rujevici ili poraz Rijeke koji ga onda može gurnuti na četvrto mjesto.


Rijeka može ostati četvrta i u slučaju poraza od Gorice, ali u tom slučaju Hajduk mora izgubiti od Lokomotive. Remi na Poljudu značio bi da će Rijeka i Hajduk imati po 58 bodova, ali Splićani imaju bolji međusobni omjer.

Standings provided by SofaScore LiveScore