Crna tradicija

Rijeci predstoji šesto gostovanje u Španjojskoj, a u proteklih pet nije uspjela zabiti pogodak

Mateo Sučić

Sandro Kulenović, Franko Andrijašević i Nino Galović/Foto Arhiva NL

Sandro Kulenović, Franko Andrijašević i Nino Galović/Foto Arhiva NL

Nitko Riječane nije razbio, rezultatski je bio izražen samo onaj poraz kod Reala u Madridu (0:3) koji su obilježile sudačke nepravde



RIJEKA Gostovanje protiv Real Sociedada bit će šesta utakmica koju nogometaši Rijeke igraju na španjolskom tlu, prethodno su gostovali kod Real Valladolida, Real Madrida, Celte Vigo, Betisa i Seville, a u dosadašnjih pet utakmica ostvarili su dva remija (Celta, Betis) i tri poraza.
Nitko Riječane nije razbio, rezultatski je bio izražen samo onaj poraz kod Reala u Madridu (0:3) koji su obilježile sudačke nepravde, ali zanimljivo je da »bijeli« još nikada nisu postigli pogodak u Španjolskoj. Dva remija su izborili odigravši 0:0 u Vigu i Sevilli, a uz spomenutu utakmicu protiv Real Madrida, minimalno su gubili (0:1) od Real Valladolida i Seville. Može li Rijeka u Sociedadu barem do prvog europskog pogotka u Španjolskoj? Budući da s druge strane imaju najbolju obranu skupine F Europske lige i drugu najbolju La Lige, pred Andrijaševićem i društvom je nemali izazov.


Rijeka u Španjolskoj: Real Valladolid – Rijeka 1:0, Real Madrid – Rijeka 3:0, Celta Vigo – Rijeka 0:0, Betis – Rijeka 0:0, Sevilla – Rijeka 1:0.