Muke po Rožmana

Riječani su (pre)skupo platili remi u Varaždinu: Štefulj je izgubljen na mjesec dana, ožiljke nose Capan i Velkovski

Portal Novi list

Bolna grimasa Alexandera Gorgona nakon jednog od starteva u Varaždinu/Foto Arhiva NL

Bolna grimasa Alexandera Gorgona nakon jednog od starteva u Varaždinu/Foto Arhiva NL

Luka Capan (gležanj) i Darko Velkovski (trzajna ozljeda vrata) su također teže stradali pa je upitno da li će biti na raspolaganju u utorak protiv Lokomotive.



RIJEKA Nije dobro. Na Rujevici su jednostavno preskupo platili varaždinski remi koji ionako nikoga ne zadovoljava jer “bijeli” su u svoje računice ukalkulirali sva tri boda. Trener Simon Rožman konstatirao je nakon utakmice da je svih pet igrača izašlo zbog udaraca, a oni su ostavili najdublji trag na tek oporavljenom Danijelu Štefulju kojega zbog distorzije gležnja neće biti na terenu u idućih mjesec dana. Luka Capan (gležanj) i Darko Velkovski (trzajna ozljeda vrata) su također teže stradali pa je upitno da li će biti na raspolaganju treneru Rožmanu u utorak protiv Lokomotive. S


Sve tri ozljede su stigle nakon “prekomjerne upotrebe sile” suparničkih igrača, odnosno agresivnog pristupa kojega gaje svi Rijekini suparnici nakon koronastanke. Duel igra je veliki problem riječke momčadi, Varaždinci su poput Osječana i Puljana to prepoznali i jednostavnom “obradom gležnjeva” natjerali Riječane da uspore igru ili pak umjesto okomitih dodavanja krenu udarati loptu u širinu ili unazad od čega nema prevelike koristi.


Kako to riješiti? Ako već Rožman nema u svojem kadru puno igrača koji su spremni prihvatiti takav način igre onda mora ubrzati protok lopte i natjerati suparničke igrače da se potroše u bezbrojnim šprintevima i uklizavanjima u praznu. Rijeka jednostavno mora početi igrati brže jer potpuno jasno je da će svi njezini suparnici u nastavku sezone “naoštriti krampone” prije utakmice.