Riječani se zaželjeli vatrometa! Bijeli danas protiv Istre traže prvu domaću pobjedu nakon – 127 dana

Denis Frančišković

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Foto Marko Prpić / PIXSELL

Jako nas je digla ova pobjeda u Splitu. Vidjelo se koliko nam je značila i na našem slavlju. A i ovaj tjedan smo jako dobro trenirali, ozračje je stvarno super. Vjerujem da ulazimo u neko bolje razdoblje za nas - tvrdi Antonio Mirko Čolak



Nogometaši Rijeke rezultatski su izvrsno odradili svoje obveze nakon stanke.


Na konto »bijelih« leglo je šest bodova iz dviju utakmica uz gol razliku 8:1. Posebno je dojmljiva bila posljednja pobjeda na Poljudu, ostvarena praktički u desetak minute završnice kada su postignuta tri pogotka. No, sve dobro što je momčad Simona Rožmana ostvarila u proteklom mini razdoblju danas bi, očekuje se, trebalo biti potkrepljeno još jednom pobjedom i novim bodovima. U suprotnom, sve nekako gubi na težini.


A slično je i s novom utakmicom na Rujevici s Varaždinom za sedam dana…




Rijeka je ove sezone izrazito gostujuća momčad, najbolja nakon Dinama, no želi li preskočiti Hajduk i biti konkurentnija Dinamu, mora početi pobjeđivati i na domaćem travnjaku.


A brojke sve govore. »Bijeli« ove sezone na Rujevici imaju samo jednu pobjedu. I to onu protiv Slaven Belupa još 3. kolovoza kada su slavili 3:1. 


Konkretno, Rujevica na domaću pobjedu čeka već četiri mjeseca i pet dana ili već dugih 127 dana! Dvije domaće utakmice u nizu ujedno su prilika za popravljanje dojma o polusezoni u kojoj su rezultati još uvijek daleko iznad očekivane igre. Istra 1961 prava je na redu, u susjedskim derbijima često »tvrda kost« Riječanima.