Novi igrač

Riječani dobili pomoć u napadu, Luka Menalo došao na posudbu iz Dinama

Mateo Sučić

Luka Menalo u dresu Olimpije

Luka Menalo u dresu Olimpije

Rijeka je s Dinamom dogovorila posudbu i mogućnost otkupa ugovora (i produljenje posudbe) povremenog reprezentativca BiH koji je prošlu sezonu odradio u dresu ljubljanske Olimpije



RIJEKA Luka Menalo novi je igrač Rijeke. Ubrzani proces širenja kadra za europske utakmice rezultirao je s dva ekspresna dolska. Nakon Talijana Armanda Anastasija, Rijeka je s Dinamom dogovorila posudbu i mogućnost otkupa ugovora (i produljenje posudbe) povremenog reprezentativca BiH koji je prošlu sezonu odradio u dresu ljubljanske Olimpije.


Menalo je već registriran te ima pravo nastupa u sutrašnjoj Kup utakmici protiv Dilja.


Dinamo ga je 2018. godine kupio od Širokog Brijega za 400-tinjak tisuća eura, ali u modrom dresu upisao je samo 13 nastupa prije posudbi u Slaven Belupu i Olimpiji za koju je u 38 utakmica postigao 12 golova i dodao osam asistencija.




Budući da na Maksimiru nisu ozbiljno računali na njega ni nakon povratka iz Ljubljane, Rijeka je iskoristila priliku i dovela ga kako bi imala dovoljno širok kadar za zgusnuti ritam nastupa u HNL-u i Europi. Menalo je po vokaciji lijevo krilo, ali može igrati i kao drugi napadač što je uloga koju bi trebao imati u Rijeci.


Za Dinamo je ove sezone upisao dva nastupa, 11 minuta protiv Lokomotive u HNL-u i 90 protiv Ferdinandovca u Hrvatskom kupu kojeg je obilježio s tri postignuta pogotka.