Puni samopouzdanja

Real Sociedad na krilima euforije stiže na Rujevicu: “Rijeci idemo zabiti što više golova”

Mateo Sučić

Igrati Europsku ligu bit će iskorak u našim karijerama i moramo se boriti protiv Napolija i AZ Alkmaara, a Rijeci zabiti što više golova - kaže napadač Cristian Portu



RIJEKA Real Sociedad je protutnjao »Benitom Villamarinom«, uvjerljivo pobijedio Real Betis s 3:0 i na Rujevicu će doći kao vodeća momčad La Lige. Prema UEFA-inom državnom koeficijentu, koji se dobiva temeljem rezultata klubova iz pojedine države u europskim natjecanjima, Španjolska posljednjih osam godina uvjerljivo drži prvo mjesto, a budući da je riječ o ligi u kojoj se natječu klubovi i igrači koji spadaju u sam nogometni vrh, nije pretjerano zaključiti da će Rijeka u četvrtak biti domaćin trenutno vodećoj momčadi najjače lige na svijetu!


Ljestvica nije potpuna jer neki klubovi poput Atletico Madrida i Barcelone imaju čak dvije utakmice manje s kojima mogu preskočiti Real Sociedad, ali činjenica je da »bijeli« u četvrtak traže senzaciju protiv vodeće momčadi La Lige. Real Sociedad nakon šest kola u domaćem prvenstvu ima najbolji napad lige (10 golova), drugu najbolju obranu (dva primljena pogotka) i čak četiri igrača (Portu, Pyarzabal, Januzaj, Lopez) među deset najboljih strijelaca dosadašnjeg dijela prvenstva.


Trijumf u Sevilli razvukao je osmijeh na lice trenera Imanola Alguacila, koji je konstatirao da je rezultat napokon počeo pratiti igru njegove momčadi.




– U prve tri utakmice protiv Valladolida, Real Madrida i Valencije nogomet nije bio pošten prema nama, a ono što se promijenilo su samo golovi koje sada zabijamo. I prije smo stvarali prilike, ali ih nismo realizirali – rekao je Alguacil nakon utakmice s Betisom.


U ogledu punom ritma, Real Sociedad je odradio utakmicu na visokoj razini i najveće opasnosti stvarao preko lijeve strane preko Oyarzabala, Ishaka i Merina


– Način na koji momčad igra i ponaša se na travnjaku je vrlo dobar, do sada nam je nedostajalo malo više sigurnosti u završnom pasu ili donošenju bolje odluke, ali znali smo da će i to doći na svoje jer je neminovno s kvalitetnim igračima koje imamo na raspolaganju. Oyarzabal je sjajan i zahvalan sam što mogu trenirati takvog igrača i što nas sve čini ponosnima zbog načina na koji igra i nosi kapetansku traku – poručio je Alguacil.


Oyarzabal je prvo ime Real Sociedada, iako su mu tek 23 godine, za Real Sociedad ima već preko 200 službenih nastupa, a velika prijetnja za »bijele« bit će napadač Cristian Portu koji je u najavi utakmice protiv Rijeke nesvjesno otkrio i koja bi mogla biti slaba točka njegove momčadi.


– Igrati Europsku ligu bit će iskorak u našim karijerama i moramo se boriti protiv Napolija i AZ Alkmaara, a Rijeci zabiti što više golova. Svi moramo dati nešto više da bismo ostvarili svoj cilj – rekao je Portu.


S obzirom na trenutačnu poziciju Real Sociedada i činjenicu da njegova momčad ima najbolji napad lige, na to svakako ima pravo, ali baš to podcjenjivanje može biti velika prilika za Riječane. Kvaliteta Baska nije sporna, ali pred mnogima od igrača Rijeke su utakmice koje mogu usmjeriti njihove karijere.