Tko šiša hejtere...

Euforični Mišković poslao poruku kritičarima i neistomišljenicima: “Osvojili smo Kup na žalost onih koji nas ne vole”

Damir Mišković, Antonio Mirko Čolak i Alexander Gorgon/D. ŠKOMRLJ

Damir Mišković, Antonio Mirko Čolak i Alexander Gorgon/D. ŠKOMRLJ

Oni koji vole Rijeku i koji su uz nas vide da u klubu radimo sjajan posao, da su uspjesi tu koliko god bilo negative. Smeta me kada se svaki dan piše da ne valja ovo ili ono - kaže Mišković



RIJEKA Rijeka nogometnih uspjeha preplavila je Kvarner, Kantridu i Rujevicu. Ukupno osam u posljednjih 15 godina, a čak šest od 20. ožujka 2012. godine kada je Damir Mišković preuzeo vođenje »bijelih« i najavio ono što je postala najsjajnija era u klupskoj povijesti riječkog prvoligaša.


– Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj – govorio je Mišković na skupštini kluba održanoj prije više od  osam godina iz koje je Rijeka izrasla u drugu najveću vrijednost hrvatskog nogometa.


Dinamo je u ovoj priči nedodirljiv, ali Rijeka je kroz bonace i nevere čvrsto pozicionirala svoje ime u samom vrhu hrvatskog nogometa i redala trofeje koje, štogod se u budućnosti dogodilo, nitko neće moći uzeti. Damir Mišković najzaslužniji je čovjek za riječki nogometni preporod jer je uspio napraviti iskorak u odnosu na Ljubu Španjola i Roberta Ježića, dva trofejna predsjednika koja su mu prethodila i napraviti od Rijeke klub kojem je osvajanje trofeja postala svakodnevica.




Od 2014. godine kada je osvojen prvi kup za njegovog mandata, do trijumfa protiv Lokomotive na Šubićevcu, Rijeka je u sedam godina osvojila čak šest trofeja. Jedan naslov prvaka, četiri titule pobjednika Hrvatskog kupa i jedan superkup! Pritom su se promijenila tri trenera, stotinjak igrača, financijska moć i klupska strategija, ali Rijeka je pokazala da je snaga koju itekako treba uvažavati.


Mladi igrači


– Dečki su ovo zaslužili, momčad je pokazala karakter i ostvarila ono što smo priželjkivali. Prezadovoljni smo! – govorio je razdragani Damir Mišković nakon još jednog trofeja u njegovoj eri.


– Uvijek se može bolje i treba težiti da bude bolje, ali ja sam prezadovoljan i sezona je za mene fantastična. Hvala svima jer ovo je pobjeda za cijeli grad, za sve naše navijače i one koji vole Rijeku, za sve igrače i nas iz uprave. Hvala i svima onima koji su nas i prije ovog finala kritizirali. Ovo je pobjeda i za njih, pokazali smo opet da Rijeka ide naprijed koliko god to neki ne bi željeli. Možemo voljeti ili ne voljeti nekoga u klubu, ali Rijeka je iznad svih i zaslužila je podršku.


Uspjeh koji je ostvaren ove sezone tim je veći s obzirom na financijske rezove na koje su na Rujevici bili prisiljeni zbog pandemije koronavirusa, ali i brojne mlade igrače koje su ne tako davno mnogi zazivali, a danas su postali sastavni dio prve momčadi Rijeke.


– Prije osam godina smo rekli da smo napravili selekciju igrača i danas ti mladi igrači igraju u prvoj momčadi. Ali ne igraju zato što su mladi, nego zato što su kvalitetni. To su i pokazali kroz cijelu sezonu, pokazali su i u ovom finalu kupa. Zadovoljan sam jer su onaj moj plan o pet mladih igrača u pet godina nadmašili, ali moramo im biti podrška u svakom trenutku. Imat će boljih i lošijih utakmica, mladi su i oscilirat će pa moramo to istrpjeti i biti uz njih, no presretan sam iskorakom kojeg su napravili.


Prodaja igrača


Kraj sezone za Rijeku obično znači najavu turbulentnog perioda vezanog uz prijelazni rok. Pogotovo u aktualnim okolnostima budući da će stanka biti izrazito kratka.


– Ne znam koliko će igrači moći napuniti baterije, ali imali su dugu stanku zbog koronavirusa i siguran sam da su svi željni rada, utakmica. Transferi? Sve će se znati na vrijeme. Nije floskula kada kažem da su svi na prodaju, ali to ne znači da klub ima ili nema novaca. Vjerujte, u svakom klubu u Hrvatskoj svaki je igrač na prodaju, samo ovisi o ponudi. Rijeka sigurno neće prodavati u bescjenje ili zato što mora, Rijeka će prodavati ono što bude željela i za odštetu koja će klubu biti prihvatljiva. To je sasvim normalan proces, a galamiti da Čolaka nećemo dati ispod deset milijuna eura bila bi samo predstava za novine i javnost. Kada dođe neka ponuda sjest ćemo, razgovarati i vidjeti dal nam to odgovara ili ne odgovara.


Za Miškovića i ljude zadužene za krojenje sportske politike Bijelih svaka nova sezona je još veći izazov zbog visoke razine rezultatskih ostvarenja koju drže već sedam godina zaredom.


– Oni koji vole Rijeku i koji su uz nas vide da u klubu radimo sjajan posao, da su uspjesi uvijek tu koliko god bilo negative oko nas… Navijača ne možeš prevariti napisima da Rijeka nešto ne radi ili ne ulaže. Otvorite bilancu i vidjet ćete da Rijeka svake godine isto ulaže. Rijeka će nekada biti malo bolja ili malo lošija, ali svi moramo biti uz klub jer je ponos našeg grada i zaslužuje više. Smeta me kada se svaki dan piše da u Rijeci ne valja ovo ili ono, Rijeka je u vrhu hrvatskog nogometa i opet je osvojila kup na žalost onih koji nas ne vole! – zaključio je Damir Mišković.