Čeka se prava ponuda

Raste skupina klubova koja je zainteresirana za napadača Rijeke, u igri su Grci, Francuzi…

Mateo Sučić

Antonio Mirko Čolak/Foto PIXSELL

Antonio Mirko Čolak/Foto PIXSELL

Od Čolakovog transfera očekuje se između 3,5 i 5 milijuna eura odštete



RIJEKA  Predsjednik Rijeke Damir Mišković najavio je da bi se idućih dana, u idealnom scenariju, mogao finalizirati transfer Antonija Mirka Čolaka u neku od »liga petice«. Tragom Miškovićevih riječi o interesu za Čolaka iz Francuske i Njemačke, došli smo do informacije da su s Rijekom na tu temu ozbiljno razgovarali predstavnici Bordeauxa i Angersa, koji traže napadača i koji na račun odštete mogu platiti iznos koji bi zadovoljio apetite »bijelih«. Nitko ne želi potvrditi, ali ni demantirati službenu ponudu, no u kontekstu onoga što je rekao Mišković, priča oko Čolaka mogla bi ići u tom smjeru.


Kada se skrene prema istoku Europe, uz PAOK čiji se trener Abel Ferreira posljednjih tjedana ozbiljno raspitivao za usluge napadača Rijeke, neslužbeno se može čuti i da za Čolakove usluge interes pokazuje Olympiakos, koji ga razmatra kao napadačku opciju, odnosno da se oko cijene i uvjeta raspituje i Fenerbahče (ranije ovog ljeta se kao jedan od ozbiljnih interesenata spominjao i Bašakšehir). Klub sa Şükrü Saracoğlua ga drži kao jednog od četiri »picka« za vrh napada, zajedno s Mbwanom Samattom iz Aston Ville i Ze Luisom iz Porta i Marijom Mandžukićem, pa neće biti iznenađenje ako su na toj liniji otvoreni razgovori.


Rijeka je po pitanju transfera najčešće zakopčana do grla, informacije dolaze na kapaljku dok se posao ne zgotovi pa je u tom kontekstu zanimljiva vijest da, nakon što su dvije ponude još ranije odbijene (Stuttgart, Nantes…), vodstvo »bijelih« vodi pregovore koji su, navodno, već podosta odmakli, s još dva kluba. Je li netko od prethodno spomenutih ili ima još nekih klubova čija imena još nisu procurila u eter za sada nije poznato, ali priča oko Čolakovog odlaska napokon se ozbiljno zavrtila i Rijeci bi trebala donijeti odštetu koja se kreće između 3,5 i 5 milijuna eura.




Ostaje za vidjeti hoće li se doista i realizirati idućih dana ili će Simon Rožman moći računati na Čolaka za europsku utakmicu protiv Arisa i Kolosa. Iz menadžerskih krugova smo doznali i da klubovi još uvijek uglavnom kalkuliraju o ozbiljnim ponudama pa se očekuje da se mercato na europskom tržištu tek zahukta u zadnjih desetak dana prijelaznog roka koji u većini europskih zemalja završava između 5. i 17. listopada.


Zbog ozljede Yatekea, za Rijeku bi bilo idealno kada bi Čolak odigrao još ovu europsku utakmicu, ali situacija na nogometnom tržištu je takva da neće biti prostora za kalkuliranje ako transfer bude pred realizacijom. Uostalom, baš Čolakov primjer iz prošle sezone, kada je zbog njegove ozljede na utakmici protiv Genta propao transfer u Rennes, najbolje sugerira u kojem će se smjeru ići ako se dogodi ponuda koja zadovoljava Rijekine apetite.