Dario Župarić

Publika je bila nervozna, stigli su zvižduci i sve to je utjecalo na nas u nastavku

Denis Frančišković

Dario Župarić i suigrači tijekom ogleda s Goricom/R. BRMALJ

Dario Župarić i suigrači tijekom ogleda s Goricom/R. BRMALJ

Izgledali smo dobro u prvom poluvremenu i željeli smo nastaviti u tom ritmu. No, srljali smo iz greške u grešku. Ja preuzimam odgovornost za dva gola, mislim da sam kriv za ovaj poraz jer sam stvarno loše odigrao. Ispričavam se suigračima i navijačima - kaže branič Rijeke



RIJEKA Nogometaši Rijeke u novu su godinu ušli s jednim bodom iz dvije utakmice! Potpuno van očekivanja uzme li se u obzir plodna jesenska berba pod Igorom Bišćanom. Poslije pobjede Hajduka u Gradskom vrtu nije iskorištena šansa da se barem s bodom protiv Gorice opet zasjedne na drugo mjesto. Naprotiv, prvi domaći poraz bacio je Rijeku na četvrto mjesto, bodovno poravnatu s Osječanima i »lokosima«, a slavljeničku Goricu opet »vratio u igru«, na samo četiri boda od Riječana. Sastav Sergeja Jakirovića »puše za vrat« Bišćanovoj momčadi, Hajduk se donekele budi… Prvo zimsko kolo i već odmah, barem nakratko, najava zanimljivog i neizvjesnog proljeća.


Prvi poraz pod vodstvom Bišćana stigao je i u trenutku objektivnih problema, čak pet standarnih igrača bilo je van konkurencije, što zbog kartona, što zbog ozljeda (Gorgon, Čolak, Heber, Raspopović, Punčec), ali sam Bišćan je znakovito ustvrdio:


– Sami smo sebi krivi!




Jer »bijeli« su se tijekom prvih pola sata itekako ispromašivali. Matnu poziciju propustio je Puljić (41′), Acosty dvaput pogodio gredu (13′, 16′), udarci Lončara (19′) i Čanađije (20′) sijevali su malo iznad vrata… No, u nastavku momčadi kao da je ponestalo goriva, još kad je Gorica drugi put poentirala, nije se moglo glavom kroz »gorički zid«.


Loša reakcija


– Stvarno smo dobro ušli u utakmicu, stvarili šanse i kad bi netko gledao susret u prvih pola sata rekao bi da će završiti 5:0 za nas. Na kraju eto, dogodio se taj jedanasterac kojeg sam skrivio. Bio je, nemam tu što reći… U drugo poluvrijeme smo ušli malo trapavo, ostavili gostima dosta prostora. Ne znam što se dogodilo da smo tako reagirali… – ističe Dario Župarić.


Poznat je kao igrač koji otvoreno govori o svemu pa i svojim propustima. No, dojam je s tribina da problem nije bio niti izbliza samo u Župariću. U drugom poluvremenu zakazala je cijela momčad, Bušnja, Vuk i Halilović nisu to mogli iznijeti na svježinu i mladost, unatoč velikom zalaganju.


– Dogovor na poluvremenu? Izgledali smo dobro u prvom poluvremenu i željeli smo nastaviti u tom ritmu. No, srljali smo iz greške u grešku. Ja preuzimam odgovornost za dva gola, mislim da sam kriv za ovaj poraz jer sam stvarno loše odigrao. Ispričavam se suigračima i navijačima. Ne vidim da je netko drugi nešto posebno griješio. Ta dva gola su utjecala na psihu, nakon njih smo pali. Posljednjih dvadesetak minuta bilo se teško vaditi. Naravno, i publika je bila nervozna, stigli su zvižduci i sve to je utjecalo na nas. Gosti su stali iza u blok i stvarali kontre. Bilo je teško tako igrati. Čekali su nas na polukontre, a mi smo morali ganjati rezultat. Tu smo im ostavili malo više prostora, mogli su dati još koji gol – dodaje stožerni igrač Rijekine zadnje linije.


Murić vrhunski


Ovaj poraz usporedio je s remijem s Istrom 1961 na Rujevici (3:3) kada su Puljani »letjeli Rujevicom«, potpuno razbili igru sastava Matjaža Keka.


– Stvarno sada nemamo neku širinu, iako su se dečki koji su ušli stvarno pokazali u dobrom svjetlu. Svaka im čast na tome. Ovu utakmicu bi usporedio s onom s Istrom, kada su naše greške u obrani utjecale na ishod utakmice. Prema naprijed nismo bili loši, imali smo šansi, ali nismo zabili. I dopustili smo protivniku i previše.


Bišćan i igrači dosad nisu bili u sličnoj situaciji. Tek treba vidjeti kako će momčad reagirati nakon jednog malo lošijeg i poprilično lošeg izdanja. A vremena nema previše, već nakon Zaprešića na Rujevicu stiže Hajduk.


– Neće biti lako. Moramo dobiti u Zaprešiću da se izvučemo iz svega lošega u posljednje dvije utakmice. Probat ćemo se dići i gledati prema naprijed. Ne znam što je u pitanju, jesu li pripreme ostavile traga ili nešto drugo… Ne bih se ni na što vadio, pripreme su bile kratke i nama i drugima – kaže Dario koji priželjkuje da se dio igrača oporavi. A u ovom trenutku dobro bi došla i pomoć Roberta Murića s kojim je već igrao u Pescari.


– Murić je vrhunski igrač koji radi razliku. Sigurno da će mu trebati neko vrijeme da se ustali i dobije kontinuitet. No, mislim da će nam dobro doći u ovom trenutku. Sada nam je dobrodošao svaki igrač. I Capan se, čini se, ozlijedio. Ne znam što je uzrok našim problemima jer vrhunski smo radili – zaključuje Župarić.