Alexander Gorgon

Protiv Lokomotive ćemo sigurno izgledati drugačije nego protiv Olimpije

Denis Frančišković

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL



RIJEKA Alexander Gorgon imao je čast u društvu Franka Andrijaševića te dvojice klupskih operativaca, Srećka Juričića i Ivana Mancea, u utorak preuzeti gradsko priznanje kojeg je klub dobio kao najbolja momčad Rijeke u minuloj godini. »Bijeli« su tada uistinu zabljesnuli iako nije bilo lako pod vodstvom trenera Igora Bišćana. Ozljede su bitno remetile situaciju, no momčad je pokazala kompaktnost, druga je presjekla ciljnu vrpcu iza Dinama u prvenstvu, a nedugo potom ga neočekivano »potukla« u finalu Kupa u Puli. Bila je to završnica sezone za pamćenje…


Godinu dana kasnije Rijeka je u slično situaciji. Igrački oslabljena i s novim trenerom opet u lovu na drugo mjesto dok je Dinamo ovaj put prepreka u Kupu na stepenici četvrtfinala. Nakon odrađenih priprema u redovima »bijelih« dosta je optimizma, igrači i trener vjeruju da mogu ponoviti još jedno pravo Rijekino proljeće.


– Hvala Bogu, pripreme su bile kratke, za nas igrače to je uvijek najteži dio godine. No, mislim da smo sve odradili jako dobro i da smo spremni. Bit će zanimljivo. Ne kreće se uvijek s dvije utakmice u jednom tjednu. – kaže Alexander Gorgon, kapetan »bijelih«.




Trener Simon Rožman bio je jasan nakon generalke s Olimpijom. Nezadovoljan prvim poluvremenom, a u razgovoru s igračima ustvrdio je kako još nije bilo prave svježine. Barem ne u dovoljnoj količini…


– U prvom poluvremenu nismo izgledali kako smo očekivali. Ali to se može dogoditi i u drugim utakmicama, imaš loših 45 minuta, a onda je drugo poluvrijeme momčad puno bolja. Nije to bio običan tjedan već tjedan u kojem smo još uvijek bili u punom jeku priprema. Sad smo u jednom malo drugačijem tjednu gdje se fokusiramo više na protivnika, želimo vratiti svježinu u nogama i vjerujem da ćemo puno drugačije izgledati protiv Lokomotive. Pri kraju smo tjedna kad su opterećenja u početku bila velika, a sad ih spuštamo – tvrdi kapetan »bijelih«.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU