Godine uspona

Prošlo je točno 11 godina otkada je Damir Mišković stao na čelo riječkog nogometnog prvoligaša

Portal Novi list

Damir Mišković u Maksimiru na dan kada je Rijeka osvojila titulu prvaka/ Foto arhiva NL

Damir Mišković u Maksimiru na dan kada je Rijeka osvojila titulu prvaka/ Foto arhiva NL

HNK Rijeka objavila je prigodni tekst u kojem je podsjetila na dosadašnje Miškovićeve uspjehe



RIJEKA Riječki nogometni prvoligaš podsjetio je prigodnim tekstom da se ovoga ponedjeljka navršilo 11 godina od kada je Damir Mišković postao predsjednik HNK Rijeke. Tekst prenosimo u cijelosti.


“Damir Mišković u ponedjeljak slavi 58. rođendan, te ujedno 11 godina na čelu Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.


Dvadeseti ožujak 2012. godine pokazao se tako sudbonosnim za Rijeku, ulaskom Social Sporta u klub sanirani su financijski dugovi i krenulo je novo poglavlje u novijoj riječkoj nogometnoj povijesti!




– Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj. Ako ne uspijemo u tri godine, uspjet ćemo kasnije! Budite strpljivi, trebat će vremena da se organiziramo na svim razinama i pronađemo prave ljude, rekao je Damir Mišković preuzevši ulogu predsjednika.


Sudbina je tako umiješala prste i postavila Damira Miškovića na čelo Rijeke na njegov rođendan.


Vjerojatno ni oni najoptimističniji navijači nisu predviđali da će to u idućih 11 godina značiti naslov prvaka Hrvatske (2017.), četiri Kupa Hrvatske (2014., 2017., 2019., 2020.), Superkup Hrvatske (2014.), četiri plasmana u skupine Europske lige, playoff Lige prvaka, pobjede nad Milanom, Feyenoordom, Stuttgartom, do zadnje minute na Kantridi je strijepila Sevilla koja je kasnije iste sezone osvojila Europsku ligu.


Nema sumnje da je Rijeka i do tog trenutka baštinila bogatu i ponosnu nogometnu povijest, ali proteklih 11 godina bez konkurencije su najtrofejnije i naravno najuspješnije razdoblje u riječkog nogometnoj povijesti.


Scene slavlja na stadionu HNK Rijeka nakon pobjede protiv Cibalije i osvajanja naslova prvaka, doček na Korzu u trenutku kada je trofej tjedan dana kasnije stigao u Rijeku, slavlje nakon pobjede protiv Stuttgarta ili himna Lige prvaka na Rujevici samo su neki detalja koji će zauvijek ostati urezani u pamćenja navijača Rijeke.


Predsjednik Rijeke s razlogom je ponosan na impresivno zdanje kampa na Rujevici koji prvoj ekipi pruža idealne uvjete za trening. Teško je nabrojati ljude iz stranih Saveza, posjetitelje ili samo izaslanike UEFA-e koji su u superlativima pričali o uvjetima koje Rujevica pruža.


Nakon 10 godina stigla je jedna sezona u kojoj  nije bila na željenoj razini u prvom dijelu sezone, ali bez previše pompe upravo je predsjednik Damir Mišković, uz vjerne suradnike, u rekordnom roku dovođenjem trenera Sergeja Jakirovića usmjerio riječki brod u mirne luke.


Čovjek kojega lošiji rezultati u prvom dijelu sezone u niti jednom trenutku nisu obeshrabrili, predsjednik koji je uvijek pronašao rješenje i čiji rad i dalji jamči da će navijači Rijeke uživati u dobrim rezultatima uživati i u sezonama koje dolaze.


Sretan rođendan, predsjedniče.”, stoji u klupskoj objavi.