Briga za trener Rijeke

PRINUDNE ZAMJENE Simon Rožman se nada da su Velkovski i Lončar samo osjetili grčeve…

Marko Cvijanović

Simon Rožman/Foto V. KARUZA

Simon Rožman/Foto V. KARUZA



RIJEKA Treneru Rijeke Simonu Rožmanu silno je trebala lagana pobjeda nad Interom. Što zbog nedavnog rezultatskog debakla protiv Dinama u Maksimiru (0:4), što zbog nadolazećeg nedjeljnog jadranskog derbija s Hajdukom.


– Čestitke igračima, zahvala navijačima, koji su napravili dobru atmosferu. U najavi utakmice rekli smo da je pobjeda najbolji lijek za ono što se dogodilo u prethodnoj utakmici. Igrači su sve napravili kako treba, naravno da tu još ima puno rezervi, ali najbitnije je da smo bili uvjerljivi. Postigli smo četiri pogotka, pogađali stative, imali kontrolu… Žao mi je zbog primljenog gola, dogodio nam se trenutak dekoncentracije, lapsus koji se ne smije događati na ovoj razini. Međutim, na kraju moram čestitati igračima, ovo su tri bitna boda. Malo ćemo se proveseliti, ali odmah se okrećemo sljedećem protivniku – kaže Simon Rožman, raspoloženje kojega su pred nedjeljni dvoboj s Hajdukom pokvarili prinudni izlasci iz igre dvojice stožernih igrača.



– Velkovski je preventivno izašao iz igre, osjetio je zadnju ložu, znat ćemo nešto više poslije liječničkih pretgraga, baš kao i u slučaju Lončara. Znali smo da se može tako nešto dogoditi, ovi su igrači u 26 dana odigrali šest utakmica, išli smo u neke izmjene da bismo odmorili određene igrače, ali da ne izgubimo kvalitetu. Nadam se da su kod obojice u pitanju samo grčevi, a da su svi ostali igrači koji su odigrali utakmicu protiv Intera u dobrom stanju. Andrijašević? Polako se vraća, vidjet ćemo kakav će biti kada podignemo opterećenja. Želim mu da se što brže oporavi – rekao je trener Rijeke.