Lukas Kačavenda

Predvodnik novog vala Lokomotive najavljuje susret s Rijekom: “U Kranjčevićevoj smo mi gazde”

Davor Petrović

Lukas Kačavenda/Foto PIXSELL

Lukas Kačavenda/Foto PIXSELL

Mislim da smo im svaki put bili ravnopravan suparnik i zato vjerujem da će tako biti i sada. Sada će odlučivati nijanse - kaže optimistični Kačavenda, lider Lokosa



ZAGREB U očekivanju sutrašnjeg dvoboja s Rijekom na stadionu u Kranjčevićevoj na Kajzerici se radi punom parom. Lokomotiva, doduše, ne može napraviti značajan pomak na ljestvici HT Prve lige, no u klubu su fokusirani na osvajanje petog mjesta, koje u ovom trenutku drže zbog bolje gol-razlike, s istim brojem bodova kao Gorica.


Ozračje u redovima Lokosa ostavlja iznimno pozitivan dojam, a svemu tome dodatnu dimenziju daje proljetno sunce koje je ovih dana grijalo Zagreb. Zapravo, ovog četvrtka je temperatura u glavnom gradu bila ljetna, a takvi uvjeti oraspoložili bi većinu ljudi.


Povrh toga, ovo proljeće Lokomotivi je donijelo dovoljno razloga za zadovoljstvo. U dosadašnjih deset kola uknjižene su po četiri pobjede i neriješena rezultata te dva poraza, na gostovanjima kod Rijeke i Hajduka. Nakon zadnjeg dvoboja na Rujevici Lokosi su bili prilično uspješni.


Puni vjere




Istina, na Poljudu su doživjeli debakl, no, isto tako, odigrali su remije bez golova s Dinamom na stadionu Maksimir i Osijekom u Kranjčevićevoj, s time da su obje utakmice mogli riješiti u svoju korist. Jednostavno, na Kajzerici su puni samopouzdanja i vjere da sutra mogu nastaviti svoj pozitivni niz.


– U dosadašnje tri utakmice s Rijekom u ovom prvenstvu stigli smo do pobjede na Rujevici, a u preostale dvije nedostajalo nam je malo sportske sreće. Mislim da smo im svaki put bili ravnopravan suparnik i zato vjerujem da će tako biti i sada. Sada će odlučivati nijanse – kaže Lukas Kačavenda, koji se ove sezone prometnuo u lidera Lokomotive.


Konkretnije, njegova vrijednost na nogometnom tržištu je kroz proteklih deset mjeseci skočila sa 800 tisuća na 3,5 milijuna eura. Izvedbe na terenu su, pak, pokazale da Kačavenda napreduje iz dana u dan.


– Rijeka je odlična momčad koja je svoju kvalitetu potvrdila na terenu. Igraju otvoreno i protiv njih uvijek ima dosta prostora za napadačke akcije. Rijeka je momčad koja se želi nadigravati, a i mi smo takvi. Zbog toga sam siguran da nas očekuje zanimljiva utakmica – rezonira Kačavenda.


Rasterećeni


Lokosi se bore za peto mjesto na ljestvici HT Prve lige, no jasno je da se tu radi samo o prestižu. S druge strane, Rijeka je u prošlom kolu izgubila od Dinama, čime je značajno umanjila svoje izglede za osvajanje naslova prvaka.


– Mnogi misle da je taj poraz u derbiju loše djelovao na Rijeku, ali meni se čini da bi ih to moglo dodatno motivirati da skupe glave. Oni su još uvijek u borbi za vrh i sigurno će ganjati tri boda, ali mislim da ih neće dobiti. Ipak, igra se u Kranjčevićevoj, a tu smo mi gazde. Osim toga, mi smo rasterećeni i željni dobrog rezultata. Zbog toga očekujem da ćemo pobijediti – kaže Kačavenda, koji je prije mjesec i pol dana proslavio 19. rođendan.


Jednostavno, u redovima Lokomotive vlada veliki optimizam u završnici sezone koja je afirmirala nekoliko mladih igrača s Kajzerice. Stoga nije čudno što Kačavenda, kao predvodnik tog novog vala, puca od optimizma.


– Rijeka je kompaktna momčad koja ima odličan napad. No, činjenica je da i primaju puno golova. U prošlom kolu su držali Dinamo u klinču više od sat vremena, a na kraju su izgubili. S druge strane, Hrvatski dragovoljac je u tri međusobne utakmice s njima osvojio četiri boda. Vjerujem da ih i mi sada možemo pobijediti – zaključuje Kačavenda.