Spektakl na Kantridi

Povratak na kultno mjesto za svakog navijača Rijeke izaziva posebne emocije, prodano je 4000 ulaznica

Denis Frančišković

Marko Filipović, Mateo Dejak, Luka Ivančić, Andrej Prskalo i Vjeko Miletić/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Marko Filipović, Mateo Dejak, Luka Ivančić, Andrej Prskalo i Vjeko Miletić/Foto D. FRANČIŠKOVIĆ

Povratak na Kantridu uvijek izaziva emocije, naročito kod nas iz srednje populacije koji smo ovdje proveli dio mladosti - kaže gradonačelnik Marko Filipović



RIJEKA U trenutku prvenstvene stanke riječki hram nogometa pod stijenama sprema se za još jedan, treći spektakl u sklopu priredbe Povratak na Kantridu. Kultno mjesto za svakog Rijekinog navijača oživjet će ovog petka kad će u bogatom programu pod reflektorima od 20 sati nogometaši Rijeke ugostiti Olimpiju. Prije toga na umjetnoj travi snage će odmjeriti veterani Bijelih i Zmajčeka.


Organizacija zasad ide planiranim tijekom, zanimanje je očekivano veliko i iz KN Armada kao organizatora mogu samo zadovoljno “trljati ruke”, prodano je blizu četiri tisuće ulaznica.


– Odlučili smo se ove godine organizirati priredbu nakon jedne godine stanke zbog poznate situacije s pandemijom. Pozivamo sve da se odazovu ovom spektaklu – ustvrdio je Denis Povh iz KN Armada.


Prijateljstvo i humanost




Uime Grada Rijeke koji tradicionalno podržava priredbu sve napore Rijekinih navijača podržao je gradonačelnik Marko Filipović.


– Povratak na Kantridu uvijek izaziva emocije, naročito kod nas iz srednje populacije koji smo ovdje proveli dio mladosti. Ovo je stadion koji budi emocije svih Riječana i Riječanki – kaže Filipović. – Drago mi je što je Armada vrlo aktivna, ovo postaje tradicija, a dolazi nam Olimpija s čijim gradom njegujemo prijateljske odnose. Pozvali smo i gradonačelnika Jankovića da nam se pridruži, ali baš taj dan prima nagradu za počasnog građanina Sarajeva. No, očekujemo druge goste iz Slovenije koje smo pozvali. Sport je definitivno nešto što nas spaja i ujedinjuje. Drago mi je što priredba ima i humanitarnu notu u vidu darivanja krvi. Ulaznice su evo pomalo planule i pozivam sve Riječane i one koji vole Rijeku da nam se pridruže na Kantridi.


Ispred KN Armada priredbu je najavio i Mateo Dejak, jedan od glavnih operativaca.


– Išli smo u organizaciju unatoč svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi i zato što ne želimo prekinuti tradiciju. Hvala Olimpiji što se odazvala i Gradu Rijeci na sponzorstvu, HNK Rijeka i svim ostalima koji su pomogli organizaciji. Ujedno poziv svim zainteresiranima da dođu, cijeli program započinje u 18.30 utakmicom veterana – istaknuo je Dejak.


Posebni osjećaji


Cijeli događaj došla je podržati i HNK Rijeka na čelu s generalnim direktorom Lukom Ivančićem, jednim još uvijek aktivnim igračem, vratarom Andrejom Prskalom te Vjekoslavom Miletićem, pomoćnim trenerom koji će i u uvertiri zaigrati za veterane Bijelih.


– Radujemo se trećem izdanju, a posebna zahvala organizatoru koji jse u ovim zahtjevnim vremenima odlučito organizirati jednu ovakvu međunarodnu utakmicu. Hvala i menadžmentu i vlasnicima Olimpije koji su pristali doći i uveličati događaj – ustvrdio je Ivančić.


Prodaja majica i ulaznica

Prodaja ulaznica nastavlja se na već znanim lokacijama, kućici na Korzu, Dallas Music Shopu, Foto Reviji, New Soundu, na webu mojekarte.hr. Prigodne majice mogu se kupiti isključivo na Korzu po cijeni od 70 kuna. U Klubu navijača pripremaju bogat program koji već po običaju neće razočarati nikog tko se nađe na Kantridi.

Andrej Prskalo i Vjeko Miletić jedni su od onih koji su osjetili sve draži Kantride. U svim radostima i olujama koje je prolazila zajedno s klubom u nekim drugim, težim vremenima.


– Sama pomisao na utakmicu na Kantridi budi posebne osjećaje. Bit će zadovoljstvo opet tu igrati. Poziv gledateljima na nogometnu feštu – rekao je Prskalo, a Miletić dodao: – Počašćeni smo što možemo igrati u predigri seniora, nadamo se da ćemo i mi malo svojim doprinosom zagolicati srca ljudi koji dođu. Volio bih da dođe što više gledatelja, pa i onih starijih da vide malo starije igrače koji su nekad igrali na Kantridi. A poslije da naravno uživaju u utakmici prvih momčadi