Danas start

Povratak Kvarnerske rivijere nakon dvije godine stanke, na turnir dolaze Torino, Sturm, Maribor…

Denis Frančišković

REPRIZA U OMIŠLJU - Duje Korač tijekom ogleda s Osijekom na Rujevici/Foto M. LEVAK

REPRIZA U OMIŠLJU - Duje Korač tijekom ogleda s Osijekom na Rujevici/Foto M. LEVAK

Uvodna faza turnira igra se u Omišlju i Labinu, na otoku u skupini A igraju Rijeka, Fehervar, Torino i Osijek, u Istri snage će u skupini B odmjeriti Dinamo, Maribor, Vojvodina i Sturm



RIJEKA Kvarnerska rivijera vraća se na travnjake. Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, od danas do 5. lipnja tereni u dvije susjedne županije ugostit će osam momčadi u sklopu 68. izadanja međunarodnog turnira. Uvodna faza turnira igra se u Omišlju i Labinu, na otoku u skupini A igraju Rijeka, Fehervar, Torino i Osijek, u Istri snage će u skupini B odmjeriti Dinamo, Maribor, Vojvodina i Sturm. Bio je pozvan i Hajduk, no Splićani su odustali zbog ranije dogovorenih obveza.


Druga faza turnira, odnosno polufinale, igrat će se na Mavrincima 4. lipnja, a završnica je rezervirana za Rujevicu u nedjelju, 5. lipnja. Polufinalne utakmice igrat će se od 16 i 18 sati, kao i ona za treće mjesto i finale, a bira se i proglašava najbolji igrač i strijelac turnira.


Kadeti Rijeke na turnir dolaze kao aktualni osvajači Kupa Hrvatske nakon što su u Dugopolju uvjerljivo svladali Dinamo (4:1). Prvog dana snage će osmjeriti s Osijekom na Pušći. Osječani su prvenstvo završili kao drugi iza Dinama, Riječani šesti…




– Sve tri utakmice igramo od 18 sati. Momčad Osijeka jedinu poznajemo – kaže Hrvoje Stilinović, trener Rijekinih kadeta. – Igrali smo ove sezone tri utakmice s njima, imamo poraz i pobjedu u prvenstvu, dok smo neriješeno odigrali na turniru u Novalji. Drago nam je što se vratila tradicija održavanja ovog turnira, koji je sigurno jedan od jačih u regiji. On puno znači za sami klub, ali i za sve generacije koje su igrale na njemu. Tako je i nama ove godine turnir vrlo važan. Malo smo se odmorili od Kupa i cijelog tog ciklusa od četiri dana u Dalmaciji jer smo potom igrali i u Solinu. Vjerujem da ćemo biti spremni za sve utakmice u skupini, a i za kasnije. Priželjkujemo dobar rezultat.


Naslov iz 2019. brani zagrebački Dinamo. Sitaucija s Rijekinim kadrom uoči prve utakmice?


– Teren u Omišlju je u dosta dobrom stanju i sve nam je stvarno blizu. Imamo određene probleme jer je sezona ostavila traga na igračima, ali vjerujem da ćemo se kompletirati. Nismo sigurni u povratak Barabe, a i Momčilovski ima nekih sitnih problema. No, generalno, to nam ne bi trebalo stvarati velike prepreke – dodaje Stilinović.


Danas, skupina A, Omišalj (16): Fehervar – Torino, (18): Rijeka – Osijek. Skupina B Labin (16): Dinamo – Sturm, (18): Maribor – Vojvodina.