Ispucali bonus

Povjerenik Prve HNL otkriva zašto su na Rujevici možda pogriješili kada su odgodili utakmicu s Lokomotivom

Portal Novi list

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Rijeka, ukoliko prođe Škote u trećem pretkolu, neće moći tražiti novu odgodu uoči utakmica play off-a Konferencijske lige



RIJEKA Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL, u Sportskim novostima otkrio je jednu zanimljivost u ligaškim propozicijama natjecanja. Naime, Rijeka je zbog nastupa u trećem pretkolu Konferencijske lige odgodila susret protiv Lokomotive i ispucala pravo na odgodu prvenstvene utakmice uslijed europskih nastupa do skupne faze natjecanja.


– Propozicije natjecanja kažu da svaki klub ima pravo odgoditi jednu utakmicu Prve HNL dok igra kvalifikacije za europska natjecanja, te još jedan susret kasnije ako je sudionik skupine. Dinamo i Rijeka zbog zgusnutog rasporeda tražili su odgode dvoboja četvrtog kola domaćeg prvenstva i to su dobili – rekao je Josip Brezni za SN.


U prijevodu to znači da će bijeli utakmice play off-a KL, dakle one ključne za prolaz u skupinu morati odraditi u ubrzanom ili kako se to često naziva – europskom ritmu. Brezni je otkrio i kada bi se mogle odigrati odgođene utakmice.




– Za klubove koji će igrati u europskoj skupini, a Dinamo je sigurno taj jer ima najmanje skupinu Konferencijske lige, prvi slobodan termin je 15. prosinca. Osim ako oba kluba rano ispadnu iz Hrvatskog kupa, pa se otvori ranija opcija. Dakle, ili 15. prosinca ili uoči proljetnog nastavka sezone. No, ako neki od klubova neće biti u skupini, naći će se termin ranije – objasnio je Brezni za jedini hrvatski sportski dnevnik.


U najboljoj situaciji je Osijek koji još nije ispucao pravo na jednu odgodu do skupne faze.