Golgeter

VIDEO Popričali smo s Josipom Drmićem o njegovu glazbenom alter egu MAGI, nogometu i životu u Rijeci

Katarina Blažević

Josip Drmić / Foto Vedran Karuza

Josip Drmić / Foto Vedran Karuza

Muzika je mene pratila cijeli život i karijeru. Uživam u glazbi, ali nogomet je moj život, ističe Josip Drmić



RIJEKA Riječki golgeter Josip Drmić u video razgovoru popričao je s nama o glazbi, ljubavi, nogometu, ali i tome kako najradije provodi svoje slobodno vrijeme u Rijeci.


Pod umjetničkim imenom MAGI nedavno je objavio singl “Feel Bad”, a službeni video dosad je na YouTubeu pogledan više od 80.000 puta.


Veliki životni intervju Josipa Drmića iz pera Katarine Blažević objavljujemo u nedjeljnom izdanju Novog lista.





Muzika?


Muzika je mene pratila cijeli život i karijeru. Moji prijatelji su s time malo dublje počeli, snimali su pjesme u studiju, radili spotove… Napravili su i za mene jednu pjesmu. S njima sam ušao u to, sve su mi pokazali i tako sam ja krenuo s produciranjem glazbe.


Produkcija MAGI?


Kreirao sam svoj imaginarni glazbeni lik MAGI. Sebe vidim u njemu. MAGI je maskirani tužni klaun. U početku su mi se dosta smijali zašto ja to radim, govorili mi da mi to ne treba u životu. Zato sam kreirao taj karakter.


Zašto baš naziv MAGI?


Nekoliko je razloga. Moj stric mi je puno značio u životu, više nije tu, a njegov je nadimak bio Magi. Ta četiri slova ujedno su početna slova imena mojih roditelja i braće. No, još je jedan razlog. Moji roditelji su htjeli dobiti curicu, a njeno bi ime bilo Marija Magdalena, ili skraćeno Magi.



Inspiracija u glazbi?


Otvoren sam za različite stilove glazbe. Osobno, želio bih producirati deep house, to je ono što mi se sviđa. Otvoren sam i za narodnu, balkansku pjesmu. Najvažnije mi je da je dobar “vibe”. Međutim, deep house mi se osobno najviše sviđa.


Elektronička ili narodna glazba?


Počeo sam slušati stvarno raznoliku glazbu, čak i AC/DC koje prije nisam mogao ni čuti, sada mi se sviđa. Na glazbu sam počeo gledati iz jednog drugog kuta.


Najdraži domaći glazbenik?


Oduvijek sam volio narodne pjesme, ali meni je najdraži Toše Proeski.


Nogomet ili glazba?


Nogomet definitivno. Uživam u glazbi, ali nogomet je moj život.


Ljubavni status?


Trenutno sam slobodan. Velika mi je želja imati jednog dana obitelj, ženu i djecu.


Švicarke ili Hrvatice?


Ne gledam po tome. Mora mi odgovarati osoba, biti mi podrška, da se slažemo i u dobrim i u lošim vremenima.


Najdraži gol u dresu Rijeke?


Gol protiv Dinama bio je lijep i puno mi je značio. Kad sam vidio energiju publike, kako su se digli… Cijela akcija je bila stvarno dobra, pogledao sam ju kasnije na videu.


Ostatak razgovora pogledajte u priloženom videu Vedrana Karuze.