Začarani krug

Pogledajte još jednom kakve smiješne golove nogometaši Rijeke primaju u post-korona periodu

Portal Novi list

Darko Velkovski/Foto D. KOVAČEVIĆ

Darko Velkovski/Foto D. KOVAČEVIĆ

Igrači Rijeke u samo jednoj utakmici ove sezone nisu primili pogodak



RIJEKA Nogometaši Rijeke doživjeli su prvi poraz u post-korona periodu. “Bijeli” su nakon pobjeda nad Osijekom (3:2, polufinale Kupa) i Istrom 1961 (3:1), remizirali s Varaždinom (0:0) i Lokomotivom (2:2), a onda i doživjeli poraz u Koprivnici (1:0). Ono što je zajedničko svim ovim susretima su olako primljeni pogodak, u visokom postotku uslijed grubih individualnih pogrešaka uže riječke obrane. Nino Galović početnički je pogriješio u Koprivnici kada je iz potpuno nerazumljivih razloga pustio Limu nakon jednog neopasnog centaršuta da mu uđe iza leđa i poentira kraj Pandura. Elementarna pogreška u postavljanju iskusnog igrača stajala je Riječana poraza i važnih bodova u borbi za drugo mjesto na ljestvici.


Riječani su u samo jednoj utakmici ove sezone uspjeli sačuvati svoju mrežu i to zahvaljujući sjajnim reakcijama vratara Pandura. Varaždinski napadač Obregon pobjegao je dvaput gotovo s centra braničima Rijeke, iako su na njemu bila dvojica braniča u bijelim dresovima. Igrači Lokomotive postigli su dva pogotka iako je obrana Rijeke imala značajan višak igrača u obrani, a slično je bilo i protiv Osijeka. Dekoncentracija ili jednostavno manjak kvalitete? Vjerojatno će analiza pedantnog trenera Simona Rožmana i njegovih suradnika sve pokazati.


Izvukli smo sve sažetke utakmica Rijeke nakon stanke pa sami pogledajte kolekciju prelako primljenih golova koji ne slute na dobro.