Mesarski pokušaj...

Pogledajte još jednom brutalan start Lončara na Gorgonu zbog kojega je Osijek trebao ranije ostati s igračem manje

Portal Novi list

Alexander Gorgon/Foto REUTERS

Alexander Gorgon/Foto REUTERS

Lončar je u punom šprintu ulizao i proklizao po mokrom travnjaku (uoči utakmice teren se zalijeva), a onda podigao visoko džon i samo je ludi splet okolnosti spasio Gorgona od vjerojatno teške ozljede, možda i loma skočnoga zgloba



RIJEKA Jedna od TV snimki starta Danijela Lončara na Alexanderu Gorgonu početkom polufinalog ogleda Kupa Hrvatskog otkriva svu brutalnost tog pokušaja veznjaka Osijeka da zaustavi napadača Rijeke. Lončar je u punom šprintu ulizao i proklizao po mokrom travnjaku (uoči utakmice teren se zalijeva), a onda podigao visoko džon i samo je ludi splet okolnosti spasio Gorgona od vjerojatno teške ozljede, možda i loma skočnoga zgloba.


Svaki pogled na tu situaciju ledi krv u žilama i tko god je dvaput šutnuo loptu na igralištu dobro zna da u tom startu nije bilo previše slučajnost. Lončar je dobrano kasnio na loptu, ali unatoč tome nije “spustio krampone” već na bilo koji način pokušao zaustaviti suparničkog igrača.


Sudac Pajač je pogriješio ne samo zato jer Lončara nije kaznio žutim već i zbog toga što ga nije sankcionirao crvenim kartonom za ovaj pogibeljan start. Da su Osječani u toj ranoj fazi utakmice ostali s igračem manje sve bi vjerojatno na Rujevici izgledalo puno drugačije, a Pajač se spasio od kritika.