Analiza

Pobjeda protiv Varaždinaca je donijela puno toga dobroga na Rujevicu, ali bilo je i nekih loših stvari

Mateo Sučić

Igrači Rijeke po okončanju susreta s Varaždincima/Foto Arhiva NL

Igrači Rijeke po okončanju susreta s Varaždincima/Foto Arhiva NL

Iako se pobjeda niti u jednom trenutku nije činila upitnom, Rijeka u ovakvim utakmicama trećim pogotkom jednostavno mora ubiti svaku neizvjesnost



RIJEKA Nogometaši Rijeke su uspješno apsolvirali Varaždin u praskozorje velikog europskog sudara protiv Real Sociedada. U našoj analizi podcrtali smo neke dobre, ali i loše stvar tijekom prošlosubotnje utakmice.


ŠTO JE BILO DOBRO


Pobjednički niz


Rijeka je nastavila pobjeđivati uoči početka grupne faze Europske lige, peti uzastopni trijumf u svim natjecanjima i sedmi u nizu na domaćem travnjaku najbolja su najava ogleda protiv Real Sociedada u četvrtak. Pobjede daju samopouzdanje, a Rujevica ponovo postaje neosvojiva utvrda za izazivače koji dolaze.




Adam Gnezda Čerin


Slovenski veznjak nije najbolje startao nakon dolaska iz Nürnberga, ali kako se s vremenom uklopio u riječku momčad, sve je više postao pokretačka snaga u obama pravcima. Malo mu nedostaje duel igre, ali sve kompenzira velikom količinom trke i sve boljom igrom. Nestrpljivi smo vidjeti ga u paru s Tiborom Halilovićem.


Rastuća forma


Protiv Varaždina dobar je dio igrača nastavio trend rasta forme. Galović, Tomečak, Štefulj, Pavičić i još neki definitivno su u uzlaznoj putanji po pitanju igračkog doprinosa što je itekako dobar znak uoči početka europskih natjecanja gdje će Rožman itekako trebati raspoložene pojedince ako želi ostvariti poneko iznenađenje.


ŠTO NIJE BILO DOBRO


Treći pogodak


Iako se pobjeda niti u jednom trenutku nije činila upitnom, Rijeka u ovakvim utakmicama trećim pogotkom jednostavno mora ubiti svaku neizvjesnost. Nije nedostajalo izglednih situacija, Zelenika je bio inspiriran, ali Rijeci treba malo više krvoločnosti pred suparničkim golom kako ne bi bili kažnjeni.


Neopreznosti u obrani


Uoči pogotka Varaždina Đurasek je četrdesetak metara vukao polukontru, a da ga nitko ozbiljno ne napadne, Obregon se prelako oslobodio Štefulja i Nevistić je bio nemoćan. Sličan ishod mogao je biti i u 79. minuti kada je Posavec pucao pored gola… Iako su ovo bile izdvojene situacije, Rijeka ih ne smije dozvoljavati.


Travnjak


Nije vezano za igru, ali je za utakmicu. Travnjak na Rujevici počeo je pokazivati posljedice igranja u teškim uvjetima praćenim kišom. Dio ispred zapadne tribine ne djeluje kao da je u najboljem stanju. Ne treba smetnuti s uma ni da se posljednjih pet mjeseci na njemu praktički konstantno igra, što očito ostavlja traga.