Istra 1961 vs. Rijeka

Paolo Tramezzani priželjkuje savršenu utakmicu protiv Rijeke: “Igrači su jako motivirani”

Roberto Car

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Rijeka je momčad koja je dobro trenirana, dobro stoji na terenu, igra, ima kvalitetu - kaže talijanski stručnjak



PULA Danas se u Puli igra utakmica koju navijači pulskoga kluba nestrpljivo iščekuju. Na Drosini gostuje vodeća Rijeka.


– Očekujem pun stadion, vidim da su igrači motivirani i sanjam da moja momčad odigra veliku utakmicu – rekao je trener Istre 1961 Paolo Tramezzani. – Vidim puno pozitivnih stvari koje smo dosad napravili, vidim i neke situacije u kojima na vidjelo izlaze naši limiti – nastavio je trener Puljana, koji itekako cijeni večerašnjega protivnika.


– Moramo odigrati savršeno protiv Rijeke. Bit će to zahtjevna utakmica, velika utakmica. Jer i oni su nastali iz poteškoća. U siječnju su igrali na Poljudu i gubili 0:1 na poluvremenu. Sjećam se dobro te utakmice jer je Hajduk tada bio vodeća momčad i uoči te utakmice predstavio je pojačanja Perišića i Brekala. Slavili su. Rijeka je tada gubila na poluvremenu i zaostajala šest bodova, a danas ih ima deset više od Hajduka.




Rijeka je u sjajnom nizu, ima deset pobjeda u HNL-u u zadnjih 11 utakmica, a izborila je i finale Kupa Hrvatske.


– Rijeka je momčad koja je dobro trenirana, dobro stoji na terenu, igra, ima kvalitetu. Nastoji razbiti suparničku strukturu i to radi s dobrim dodavanjima i puno napadanja prostora. Napadaju više po bokovima, a kad te prisile da ih napadneš visoko, onda dignu loptu iznad tebe. Ako pak stojiš u niskom bloku, onda dolaze s puno igrača u zadnjih 30 metara. Morat ćemo nastojati biti dobri u svemu onome u čemu su oni dobri. I morat ćemo biti bolji od njih. Očekujem vrlo intenzivnu utakmicu, u kojoj detalji mogu stvoriti razliku.