Bijeli bez kormilara

Rijeka krenula s pripremama: Palikuča otkrio što je s novim trenerom, otišlo još igrača, ima i velikih iznenađenja

Denis Frančišković

Haris Vučkić i Robert Palikuča / Foto: V. KARUZA

Haris Vučkić i Robert Palikuča / Foto: V. KARUZA

Cilj nam je trenersku situaciju riješiti kroz ovaj tjedan. To što smo si zacrtali je jako komplicirano, rekao je Robert Palikuča



RIJEKA – Dvadeset i pet nogometaša Rijeke pod ravnanjem trenera Fausta Budicina i Dragana Tadića našla su se na prvom treningu Bijelih uoči nove sezone.


Novi trener nije se pojavio, a kao glavni kandidat i dalje figurira izbornik Malte, Talijan Devis Mangia.


– Vrlo pozitivno gledamo prema novoj sezoni, bit će puno novih lica u momčadi, imat ćemo mladu momčad – istaknuo je Robert Palikuča, generalni menadžer kluba.




– Cilj nam je trenersku situaciju riješiti kroz ovaj tjedan. To što smo si zacrtali je jako komplicirano. Ne mogu govoriti zašto je komplicirano i zašto se odugovlači.


U nogometu za neke situacije treba vremena. Želimo kompletan novi stručni stožer i izabrali smo rješenje koje je najbolje za Rijeku. Za to rješenje nam treba jednostavno vremena. Manje-više sve je nekako dogovoreno, ali finalizacija može potrajati još nekoliko dana.


Ne mogu o detaljima, ima tu nekih poslovnih tajni i stvari koje moramo respektirati. Trener stranac? Da, ima strano državljanstvo.



S Abassom i Velkovskim nije dogovorena suradnja, dok je ona još uvijek moguća s Gnezda Čerinom i Krešićem. Zanimljivo iz Hrvatskog dragovoljca povučeno je svih devet igrača s posudbe.


Čestić je napustio Rijeku na vlastiti zahtjev nakon što se nije snašao u novoj sredini i klub mu je izašao ususret.


Prskalo također nije više član Bijelih, nije prihvatio novu opciju suradnje nakon isteka ugovora, dok će Mrčela i dalje obnašati ulogu trenera vratara, a s ostatkom dosadašnjeg stožera prekinuta je suradnja.


Bijeli će na Rujevici trenirati do 26. lipnja nakon čega odlaze u Kranjsku Goru do 8. srpnja gdje će odigrati tri utakmice (Bravo, Kranj, Sparta Prag).


Na prvom treningu bili su: Zlomislić, Nwolokor, Todorović, Merkulov, Bristrić, Galešić, D. Dujmović, I. Smolčić, Agić, Braut, F. Dujmović, Ilinković, Kukoč, Selahi, Lepinjica, Stanić, Liber, Alvarez, Vučkić, Ampem, Vuk, Bušnja, Coupland, Frigan i Bodetić.


Obregon i Solano priključit će se momčadi 15. lipnja, dok su Jurišić, Labrović, Vukčević, Hodža i Karicca na pripreme dolaze 20. lipnja.