Vargić&Vranješ

Osječani s riječkom adresom nadaju se spektaklu na Rujevici: “Pobjednika i finalistu odlučit će nijanse”

Denis Frančišković

Ivan Vargić i Jurica Vranješ

Ivan Vargić i Jurica Vranješ

Vjerujem da će gledatelji doći u što većem broju da podrže igrače, trenera Tomića i predsjednika Miškovića, koji godinama radi odličan posao - kaže Jurica Vranješ



RIJEKA  Ivan Vargić jedan je od onih igrača koji itekako dobro poznaje današnje polufinaliste. Rođeni Osječanin s kvarnerskom adresom trenutno trenira s Opatijom u iščekivanju angažmana i pažljivo prati sve što se događa u domaćem nogometu. Vargić je za Rijeku branio 132 utakmice, osječku mrežu čuvao je okruglo 50 puta.


– Obje momčadi su u pozitivnom nizu, neovisno o malom kiksu Osijeka protiv Lokomotive. No, Lokosi su pobjeđivali i Rijeku i Dinamo – kaže Vargić. – Ovo je utakmica u kojoj se svašta može dogoditi. Nadam se spektaklu. Vjerujem da će pobjednika odlučiti nijanse.


Ova sezona potvrđuje Vargićeve navode. Sve su to bile tvrde i šahovske utakmice.




– Istina, Osijek igra tvrdo i disciplinirano, teško zabijaju golove, ali još teže ih i primaju. Oni su baš natjecateljska momčad. A Rijeka više igra za gledatelje i za gol više. Kaže se da obrana donosi prvenstvo, a možda napad donese Kup. Iz ove tri utakmice vidimo da Rijeka dosta teško igra s Osijekom. A nisu im još niti zabili gol. Možda za Rijeku bude ovo četvrta sreća.


Tomić i Bjelica dva su trenera koja puno rade na taktičkoj pripremi momčadi.


– Uvijek se s nekom taktikom može zavarati protivnika. Vidjeli smo to nedavno u Splitu, kada Murić nije igrao protiv Hajduka. Tim potezom je Tomić poprilično iznenadio Dambrauskasa. Riječ je o dva trenera koji su najbolji u ligi. Tomić se dokazivao vani, a s Lokomotivom napravio povijesni uspjeh. Sad je stvorio mladu, kompaktnu i napadački orijentiranu momčad. Bjelica se također dokazao vani i s Dinamom, a Osijeku je usadio pobjednički mentalitet. Njegova momčad jako teško gubi utakmice. Možda odluči i taj segment s nekim iznenađenjem, igračem iz drugog plana.


Utakmice Rijeke i Osijeka posljednjih su sezona poprimile bitan dodatni naboj. Koliko to može utjecati na ovu utakmicu?


– Mislim da je to fantastično. Uz najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka, sad imamo i jako dobre derbije Rijeke i Osijeka. Takve utakmice trebaju biti užitak i prava poslastica za gledatelje. Ima tu i prepucavanja i podbadanja i svega što nosi nogomet, ali sve u granicama normale, što daje dodatnu draž. Igračima je puno lakše igrati te utakmice jer im ne treba nikakva dodatna motivacija. Očekujem spektakl, ali vidjet ćemo hoće li to biti spektakl golova ili taktičko nadmudrivanje.


U neku konkretniju prognozu događanja na travnjaku uvijek je nezahvalno ulaziti u utakmicama protivnika podjednake kvalitete.


– Priželjkujem jako dobru utakmicu u kojoj će gledatelji uživati. A tko bude imao više spretnosti, znanja i sreće, neka prođe dalje – zaključuje Vargić.


Vranješ: Ne očekujem ljepoticu, a Rijeci dajem malu prednost

Jurica Vranješ, također bivši igrač Rijeke i Osijeka, propustit će sudar na Rujevici. Ali sigurno će uživati u nogometu, budući da se zaputio na ogled Lige prvaka između Real Madrida i PSG-a.


– Šteta je propustiti taj ogled ako čovjek ima mogućnosti. Tko će se pridružiti Hajduku u splitskom finalu? Moje mišljenje je da ne treba očekivati nogometnu ljepoticu. Očekujem da će se Osijek malo povući i čekati svoju šansu. Rijeka će sigurno igrati ofenzivno, a očekujem i Murića na njegovoj visokoj razini. Dao bih malu prednost Rijeci – kaže Vranješ.


Osječanin koji se skrasio u Opatiji vjeruje da publika može biti dobar poguranac Riječanima.


– Vjerujem da će gledatelji doći u što većem broju da podrže igrače, trenera Tomića i predsjednika Miškovića, koji godinama radi odličan posao. Rijeka je u Kupu prekinula dominaciju Dinama, već se pokazala u tom natjecanju i bilo bi lijepo da stadion bude pun – dodaje Vranješ.