Tajna riječkog uspjeha

Osim publike nosi nas naša fizička snaga i tu nema velike diskusije!

Denis Frančišković

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL



RIJEKA Alexander Gorgon hladnokrvno je izveo najstrožu kaznu nakon koje više nije bilo povratka za Splićane. Bio je to njegov deseti Jadranski derbi u kojem je bio jedan od ponajboljih igrača. Puno je »šarao« travnjakom, izgarao, odigrao kapetanski…


– Razbili smo Hajduk? Pa ne znam, ako vi novinari tako mislite… No, mi smo jako zadovoljni igrom, ušli smo u susret s jako puno energije kao što to i traži Jadranski derbi. Nas u ovom trenutku osim publike nosi nas naša fizička snaga i tu nema puno velike diskusije. Pobjeda je zaslužena, jer imali smo tri čiste situacije već u prvom poluvremenu. Hajduk? Bio je i on agresivan, ne može se reći da nije, ali ne znam što reći. Mi smo odigrali jako dobro.


Raduje ga činjenica da je momčad nakon startnog poraza od Lokomotive promtno reagirala. Rijeka igra sve bolje izuzme li se posrtaj u Maksimiru, »baterije« su napunjene samopouzdanjem.




– Sad smo na nekom pozitivnom valu, sve super ide i bitno je da se ovim ne zadovoljimo, da nastavimo u ovakvom ritmu i s ovakvim rezultatima. Treba uložiti još jako puno rada i truda. Ako bude tako, do kraja sezone možemo ostvariti sve ciljeve – smatra Gorgon.


Sinergija travnjaka i tribina posebna je priča Jadranskog derbija. Navijači kao dvanaesti igrač svakako su uvelike pomogli nabujaloj Rijeci.


– Puno nam znači ovakva podrška s tribina. Vidjelo se to dobro kroz cijelu utakmicu. Znamo da ne može svaku utakmicu biti ovako pun stadion, ali kad dođu ovakve utakmice, publika nas jednostavno nosi. Zahvalni smo na podrški s tribina. Bila je to stvarno jedna prava sportska fešta – zaključuje Gorgon.