Večeras na Rujevici

Očekuje se istinski Derby Della Učka: Veliko je zanimanje navijača, evo koliko je ostalo ulaznica

Edi Prodan

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Očekuje se između 6 i 7 tisuća posjetitelja



Derby della Učka mogao bi i po broju gledatelja opravdati ulogu najznačajnije utakmice trećeg kola HNL-a. K tome, HNK Rijeka je stigla do 4.553 prodana kompleta sezonskih ulaznica, a ima i 8.125 članova koji do redovnih ulaznica mogu po povoljnijoj cijeni.


Kako se navodi, u slobodnoj je prodaji nešto manje od dvije tisuće ulaznica, od ukupnog kapaciteta 8.279 mjesta.


Magnet za posjetitelje


Iako dakako ne dolaze na utakmice svi vlasnici pretplatničkog kompleta – razlog su godišnji odmori kao i nemali broj odanih pomoraca koji iako ne mogu dolaziti na sve utakmice kupuju komplete – može se očekivati oko 6,5 tisuća gledatelja.




Kako je naime svakog ljeta poznato, HNK Rijeka je veliki magnet za turiste koji ljetuju na Kvarneru tako da na svim ljetnim utakmicama ima i najmanje nekoliko stotina stranaca.


Najčešći su Nijemci, gosti iz susjednih država, ne nedostaje ni Slovaka i Čeha, a nesrazmjerno broju turista, velik je i broj Britanaca.


Brojno gostovanje


Kako saznajemo od glasnogovornice NK Istre Melinde Kečan točnih podataka o broju prodanih ulaznica u Puli nema jer se ulaznice ne prodaju fizičkim putem.


Za južnu tribinu stadiona Rujevica, moguće ih je kupiti isključivo online. Mada, slijedom iskustava, uvijek je to brojno gostovanje Demona, tako da se i “jugu” očekuje dobar posjet.


U svakom slučaju dobra lanjska sezona Istre kao i činjenica da Rijeka ima najkvalitetniji, što se tiče klupe i travnjaka, postav u postšampionskom razdoblju, očekuje se jako sadržajna utakmica, istinski “Derby della Učka”.


Kiše neće biti, no s obzirom da se igra od 21 sat, na kraju utakmice na Rujevici neće biti više od 17 stupnjeva Celzijusovih!