Kadrologija

Novi trener Rijeke želi što prije kompletirati momčad: “Tražimo stopera, dva veznjaka, krilo i napadača”

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/Foto S. DRECHSLER

Sergej Jakirović/Foto S. DRECHSLER

Tražimo kvalitetne igrače i pojačanja. Nije ih lako dovesti, ali ima nekoliko igrača koji su nam zanimljivi - rekao je Jakirović



RIJEKA  Sergej Jakirović, novi trener Rijeke, poveo je jučer Bijele u zimske pripreme nakon kojih će, sasvim je jasno, momčad dobiti sasvim drukčije konture. Prvom treningu odazvao se 21 igrač, zbog bolesti i rehabilitacije izostalo je njih šest, sedam će početi vježbati 7. prosinca, dok će se naknadno treninzima priključiti i tri juniora. Zanimljivo, nakon dugo vremena pripreme će biti odrađene najvećim dijelom u klupskom kampu, a zasad je poznat termin tek jedne pripremne utakmice od njih devet, Bijeli će 10. prosinca gostovati u Mavrincima u prijateljskom srazu s Grobničanom.


– U nedjelju smo imali prozivku, sve je u redu, a neki igrači poput Mitrovića i Vukčevića su u fazi rehabilitacije, tako da ćemo s njima morati biti strpljivi. Djuričin se razbolio, a neki su dobili do srijede produženi odmor – kaže trener Jakirović. – Neki rade i na potencijalnom transferu, a danas ćemo imati i inicijalno testiranje da vidimo u kakvom su stanju igrači. Cijelo vrijeme bit ćemo na Rujevici dok se potpuno ne kompletiramo. Radimo i na dolasku nekolicine novih igrača, a postoji mogućnost i da odemo negdje na nekoliko dana radi »team buildinga«.


Srezavanje glomaznog igračkog kadra jedan je od prioriteta početka priprema.




– Naravno, želim što prije imati definiran igrački kadar, kompletirati pozicije na kojima nam trebaju pojačanja jer smo deficitarni ili nemamo dobru konkurenciju. Vjerujem da će to biti riješeno već ovaj tjedan – dodao je Jakirović. – Najava klupskih sankcija? Mislim da su igrači svjesni da su podbacili prvi dio sezone, već sam komunicirao na tu temu s odgovornima u klubu, a čak postoji i mogućnost da se založim da te kazne budu manje ili da ih uopće ne bude. Vidjet ćemo, o tome će se još razgovarati. Vrijeme će pokazati.


Tajland i Istra


U rubrici onih koji traže novi klub je i ime Harisa Vučkića. Po najnovijim informacijama on bi karijeru mogao nastaviti na Tajlandu. Matej Vuk blizu je povratka u Istru 1961.


– Vučkić je dobio produženi odmor, traži malo vremena i postoji mogućnost njegovog potencijalnog transfera.


Posljednjih dana govori se o mogućnosti dolaska nekoliko igrača Dinama na Rujevicu. Koliko u svemu ima istine?


– Ima u tome istine. Tražimo kvalitetne igrače i pojačanja. Nije ih lako dovesti, ali ima nekoliko igrača koji su nam zanimljivi. To znači da su mladi, potentni i da mogu donijeti kvalitetu. Vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati. Tražimo, ali samo one koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu.


Janković i Mitrović


Bijeli traže u svakoj liniji po jedno pojačanje.


– Tražimo stopera, možda čak dva vezna, treba nam »šestica« koja je dobra u duel igri i agresivnija te koja će držati balans u momčadi. Kao i krilo i napadača. Niko Janković? On je na posudbi do ljeta u Zrinjskom i osobno smo pregovarli o njegovom tadašnjem angažmanu iz Dinama. Tu jedino može doći do dogovora klubova.


Oporavak Mateja Mitrovića mogao bi biti također u središtu pozornosti ove zime.


– Stanje Mitrovića je dobro kakvo je bilo prije. Ali Mateju treba minimum tri do četiri tjedna da bude na travnjaku s momčadi. Radi se o jako teškoj i jako rijetkoj ozljedi, neki dan sam prvi put čuo za takvu ozljedu. Nadamo se da će biti sve u redu jer znamo koliko je Mitrović dobar igrač – kaže Jakirović koji je u Kranjčevićevoj pogledao i utakmicu juniora Lokomotive i Rijeke nakon koje su Bijeli zasjeli na prvo mjesto.


– Uživao sam u utakmici koja je bila jako dobra. Rijeka je bila bolja, ima glavu i rep i nekoliko jako zanimljivih igrača koji, naravno, još moraju raditi na sebi. Juniorima smo dali do iduće srijede slobodno jer u subotu igraju s Rudešom, a onda u srijedu imaju kup ogled.


Novinare je zanimalo i ostaje li Nediljko Labrović kapetan.


– Nisam niti razmišljao o tome. Nema razloga da ga mijenjam ako vidim da je normalan, ha, ha… Bitna je vertikala, nekad ne trebate niti imati kapetansku vrpcu da biste bili lider na terenu. Volim imati dvije, tri produžene ruke na terenu, a Nediljko ostaje kapetan – zaključuje Jakirović.