Goran Tomić

Novi trener Rijeke uoči vatrenog krštenja u Gradskom vrtu: “Osijek je u naletu, ali osjetio sam dobru energiju u momčadi”

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto www.nk-rijeka.hr

Goran Tomić/Foto www.nk-rijeka.hr

Kup je specifično natjecanje gdje je najbitnije izboriti prolaz i napravit ćemo sve da to i ostvarimo - rekao je Goran TomićRIJEKA Gorana Tomića  dva dana nakon što je preuzeo kormilo riječkoga prvoligaša čeka vatreno krštenje u Gradskom vrtu. Bijeli igraju četvrtfinale Kupa protiv Osijeka. Evo kako taj ogled vidi novi trener aktualnih osvajača Kupa Hrvatske dvije godine zaredom:


– Kup je specifično natjecanje gdje je najbitnije izboriti prolaz i napravit ćemo sve da to i ostvarimo. Stanje u ekipi je dobro, vidio sam dobre stvari, dobra je energija, pozitiva što mi je najbitnije. Želim od igrača da ostave zadnji atom snage da bi se plasirale dalje u kup-natjecanju.


Osijek je u zadnje vrijeme u naletu, kakav Osijek očekujete?
– Osijek je ekipa koja je možda trenutno u najboljoj formi od svih ekipa. Ekipa su koja ima glavu i rep, još su se pojačali u napadu, a imaju i kvalitetnog trenera. Stvarno su u nalet, ali u jednoj utakmici koja se igra po nokaut sistemu imamo mi svojih šansi. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo to napraviti.


Odradili ste prvi trening s momčadi, kako ste zadovoljni?


– Znao sam da je Rijeka izrazito organiziran klub, a kada sam došao tu iznenadio sam se da je to i više od onoga što sam očekivao. Uvjerio sam se da sve funkcionira kako treba, prezadovoljan sam. Na meni je samo, zajedno s mojim stožerom, da pružimo sve od sebe da Rijeku vratimo na onu putanju gdje zaslužuje biti – rekao je Tomić.