Pripremna utakmica

Nogometaši Rijeke uvjerljivo svladali ND Goricu u Umagu, “bijeli” od 51. minute igrali s igračem više

Mateo Sučić

Nogometaši Rijeke/Foto S. DRECHSLER

Nogometaši Rijeke/Foto S. DRECHSLER

Rožman je podijelio minutažu igračima, 60 minuta dobili su oni koji bi trebali biti starteri u utorak na Maksimiru. Menalo je zabio za 1:0 u 22. minuti, a pobjedu su preko penala potvrdili Andrijašević (45') i Murić (52')



UMAG Nogometaši Rijeke uvjerljivo su pobijedili ND Goricu (3:0) u drugoj provjeri tijekom priprema u Umagu i pokazali zadovoljavajuću razinu natjecateljske forme pet dana uoči gostovanja kod Dinama.


Foto galerija: Rijeka - Gorica ND, pripremna utakmica u Umagu Foto: Sergej Drechsler


Rožman je podijelio minutažu igračima, 60 minuta dobili su oni koji bi trebali biti starteri u utorak na Maksimiru, iako je nekoliko igrača iz one nominalno druge postave pokazalo zanimljiv materijal.


Rijeka – ND Gorica 3:0

Gradski stadion, igralište 4. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelci: 1:0 Menalo (22′), 2:0 Andrijašević (45′-11m), 3:0 Murić (52′-11m). Žuti karton: Braut (Rijeka). Crveni karton: Kavčič (51′).
RIJEKA: Nevistić, Capan (od 60′ Escoval), Galović (od 60′ Galešić), Smolčić (od 60′ Arsenić), Tomečak (od 60′ Braut), Čerin (od 60′ Liber), Lončar (od 60′ Lepinjica), Štefulj (od 60′ Travaglia), Murić (od 60′ Kulenović), Andrijašević (od 60′ Pavičić), Menalo (od 60′ Yateke).
ND GORICA: Likar, Cvijanović, Colley, Kavčić, Jermol, Hadžić, Zroum, Mevlja, Baruca, Begić, Ilić (od 46′: Marjanović, Grudina, Velikonja, Širok, Kačinari, Žejen, Kavčič, Marinić, Paljk, Nkama, Gurchinoski).



Riječani su ozbiljno otvorili utakmicu protiv posljednjeplasirane momčadi slovenskog prvenstva i već u drugoj minuti imali obećavajuću situaciju nakon kornera Murića i udarca glavom Galovića pored gola.


Gorica se postavila čvrsto i defanzivno, u početku utakmice preko hitrog Colleyja stvarala ponešto problema defanzivnoj tranziciji “bijelih”, ali Nevistić je, izuzev dva ubačaja iz kuta Cvijanovića, bio potpuno nezaposlen.


Riječani su, s druge strane, pleli mrežu i tražili koridore, pa poveli nakon prve povezane akcije. U 22. minuti Capan je izašao visoko i proigrao Tomečaka koji je imao dovoljno vremena pripremiti ubačaj i pronaći Menala koji je na drugoj vratnici lako poentirao glavom – 1:0.


Bilo je još zanimljivih pokušaja, Rijeka je nadirala najviše preko desne strane i raspoloženog Tomečaka, jedan opasan udarac izravno iz kuta imao je i Murić… Drugi pogodak došao je u 45. minuti kada je Andrijašević kroz srce obrane proigrao Menala, Likar odbio njegov pokušaj, pa ga srušio kada je pokupio odbijenu loptu, a Andrijašević sigurno realizirao dosuđeni jedanaesterac – 2:0.


Foto galerija: Pripreme NK Rijeke u Umagu Foto: Sergej Drechsler


U 51. minuti Kavčič je zaustavio rukom udarac Menala koji je išao u neobranjenu mrežu i dobio crveni karton, a Murić iz jedanaesterca pogodio za 3:0.


U 60. minuti Rožman je na travnjak poslao novu jedanaestorku koja nije imala problema s kontrolom utakmice i koja je bez većih poteškoća prijetila golu ND Gorice. Do kraja nije zabila, iako nije nedostajalo situacija kojima je falilo tek malo više preciznosti (Liber, Galešić, Escoval, Lepinjica, Yateke, Kulenović) da pronađu put do mreže.


Nogometaši Rijeke posljednju provjeru igraju u petak kada će suparnik biti mađarski Budafoki.