Bolji od Grka

Nogometaši Rijeke u trećem pretkolu Europske lige igrat će protiv ukrajinskih anonimaca

Portal Novilist.hr, Mateo Sučić

Foto Instagram

Foto Instagram

Kada je riječ o igračkom kadru Kolos je, za hrvatske prilike, momčad sastavljena od anonimaca s tek ponekim igračem koji je u nekoj fazi karijere prošao kroz mlađe uzraste reprezentacije ili jednog od dva tamošnja velikana, ali bez da je ostavio ikakav trag



SOLUN Nogometaši Rijeke saznali su protivnika u trećem pretkolu Europske lige. Ukrajinski Kolos Kovalivka iznenadio je u Grčkoj, bio je bolji od domaćina Arisa rezultatom 2:1 te će 24. rujna gostovati na Rujevici.


Na samome početku drugoga poluvremena veznjak Kolosa Bogdanov zabio je za vodstvo gostiju, ali je nedugo nakon toga, u 55. minuti Gama poravnao rezultat. Osam minuta kasnije Kolos vraća vodstvo (2:1) pogotkom Antyukha, što je bio pogodak za pobjedu i treće pretkolo Europske lige.


Ukrajinci su danas definitivno iznenadili protiv grčkos Arisa, s obzirom da je Kolos klub osnovan tek prije osam godina, a prije godinu dana prvi su put u klupskoj povijesti izborili plasman u ukrajinsku Premijer ligu. Čudo je bilo što su uopće izborili mjesto u kvalifikacijama za Europsku ligu, nakon što su pobijedili Dnjipro i Mariupol u play-offu ukrajinske Lige za prvaka, što je iznenadilo i klupske čelnike koji su samo željeli izbjeći ispadanje.


Kada je riječ o igračkom kadru Kolos je, za hrvatske prilike, momčad sastavljena od anonimaca s tek ponekim igračem koji je u nekoj fazi karijere prošao kroz mlađe uzraste reprezentacije ili jednog od dva tamošnja velikana, ali bez da je ostavio ikakav trag.