Kup Hrvatske

Nogometaši Rijeke u šesnaestini finala Kupa gostuju u Kutini, Grobničan dočekuje Istru 1961

Ivan Volarić

Igrači Rijeke saznali su idućeg suparnika u Kupu/Foto PIXSELL

Igrači Rijeke saznali su idućeg suparnika u Kupu/Foto PIXSELL

Kompletan raspored bit će poznat nakon što istekne rok za žalbu koju su nakon utakmice s Primorcem iz Biograda na Moru najavili iz Nehaja



RIJEKA U Zagrebu je održan ždrijeb kojim su izvučeni startni brojevi klubova s istim koeficijentom nakon čega su poznati parovi šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Nogometaši Rijeke tako neće 19. listopada na gostovanje kod Borinaca iz Jarmine kraj Vinkovaca, što je bila jedna od mogućnosti, već u Kutinu. Moslavina je u pretkolu svladala Međimurje (3:2). Riječ je o momčadi koja nastupa u Četvrtoj HNL središte (skupina B) ili petom rangu natjecanja. Nogometaši Grobničana će ugostiti prvoligaša, ali ne nekog iz reda onih najuglednijih već – Istru 1961.


Kompletan raspored šesnaestine finala bit će poznat nakon što u kasno poslijepodne istekne rok za žalbu koju su Senjani usmeno najavili neposredno nakon što su u pretkolu izgubili od Primorca iz Biograna na Moru (0:4), ali su uočili da je došlo do materijalne povrede pravila jer je gostujući trener umjesto maksimalno tri mijenjao igrače čak četiri puta u nastavku utakmice, čime se nedvojbeno ogriješio o propise.


Suci su u zapisniku prijavili zamjenu dvojice igrača u 69. minuti, jednog u 74. minuti te ponovo dvojice u 89. minuti. I po svemu sudeći pogriješili. Delegat utakmice, Riječanin Josip Pulić, te domaćini zapazili su, što je lako dokazati na temelju snimke, da je jedan igrač ušao u 87., a drugi u 89. minuti, što znači da su igrači zamijenjeni u četiri navrata, što je suprotno propisima.




Povjerenstvo za Kup Hrvatske neće imati previše izbora ako vodstvo Nehaja ostvari najave i podnese žalbu. Primorac BNM izgubit će utakmicu 3:0 bez borbe, a Nehaj odlukom donešenom za “zelenim stolom” ući u šesnaestinu finala. Doduše, simptomatično je da žalba iz Senja još nije odaslana pa ne treba isključiti mogućnost da će u Nehaju sve zajedno prepustiti tijelima HNS-a, a Primorac BNM u idući krug gdje je zasluženo prošao visokom pobjedom.