Prvi test

Nogometaši Rijeke svladali četvrtu ekipu Slovenije: Mudražija presudio na premijeri, prigodu dobili brojni mladi igrači

Denis Frančišković

DVOBOJ ISKUSNIKA - Senijad Ibričić i Domagoj Pavičić/Foto M. LEVAK

DVOBOJ ISKUSNIKA - Senijad Ibričić i Domagoj Pavičić/Foto M. LEVAK

Riječani su se dobro držali u valovima izmjena i bili bolji suparnik. Osobito se istaknuo Bušnja prodorima po lijevoj strani, a u 56. minuti pogodio je i vratnicu. U prvom poluvremenu zapaženi su bili Prskalo, Vukčević na lijevom boku kao i Gnezda Čerin u kreaciji nekoliko dobrih akcija



RIJEKA Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Domžale 1:0 (1:0). Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Perkov i Jakovac. Strijelac: 1:0 Mudražija (30′).


RIJEKA (1. poluvrijeme): Prskalo, Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević, Mudražija, Gnezda Čerin, Murić, Pavičić, Liber, Ampem.


2. poluvrijeme: Labrović, Braut, Galešić, Galović (od 60′ I. Smolčić), Jurišić, Mudražija (od 60′ Hodža), Lepinjica, Bilić (od 62′ Putnik), Pavičić (od 60′ M. Frigan), Bušnja, Bristrić.




DOMŽALE: Mulalić, Vuklišević, Pišek, Klemenčić, Kolobarić, Ibričić, Kait, Repas, Šoštarić Karić, Jakupović, Urbančić.


Još su igrali: Mihalek, Kim, Mavretič, Svetlin, Adamov, Hodžić, Markuš, Podlogar, Dajčman, Saitoski, Martinović, Gorenc Stanković, Ostojić, Vuk.


Nogometaši Rijeke pobjedom su otvorili ciklus pripremnih utakmica, Bijeli su jedinim pogotkom Roberta Mudražije u 30. minuti odlučili pitanje pobjednika u obostrano otvorenoj i sadržajnoj utakmici. Ukupno gledajući, dojam je da su Riječani, to i zaslužili barem za taj jedan pogodak. Četvrtoplasirani sastav Slovenije predvođen iskusnikom i kapetanom Senijadom Ibričićem imao je nekoliko velikih šansi u kojima se istaknuo Prskalo, no i Bijeli su imali dobre šanse, gredu i vratnicu.


Trener Goran Tomić koristio je uglavnom sustav 4-2-3-1, u prvom dijelu odlučio se za iskusnog Prskala među vratnicama, Mudražiju i Gnezdu Čerina na mjestima zadnjih veznih igrača, Murića i Libera na krilima, Pavičića kao ofenzivnog veznjaka između njih dok je u napadu šansu dobila prinova Ampem.


U prvih 20-ak minuta prigodama su dominirali gosti (Kait, Kolobarić), potom Rijeka preuzela inicijativu i zaprijetila preko Gnezda Čerina i Ampema, da bi u 30. minuti Mudražija opalio s 18 metara, lopta dodirnula Vukliševića i odsjela u samom kutu Mulalića – 1:0.


Do odmora stopostotnu šansu promašio je Kolobarić (33′), Escoval nakon gužve pogodio gredu (36′), Repas promašio prazan gol (39′), Murić iskosa tukao pravo (45′) u vratara…


U drugom dijelu šansu među vratnicama dobio je prinova Labrović, kao i brojne mlade riječke snage. Braut i Jurišić na bokovima, Galešić i Ivan Smolčić na mjestu stopera, dok je Lepinjica vodio igru na zadnjem veznom, isprva s Mudražijom pa potom i Hodžom. Bušnja je bio zadužen za lijevo, a Bilić za desno krilo, između njih Matija Frigan i u vrhu napada Bristrić kao igrač na probi.


Riječani su se dobro držali u valovima izmjena i bili bolji suparnik. Osobito se istaknuo Bušnja prodorima po lijevoj strani, a u 56. minuti pogodio je i vratnicu. U prvom poluvremenu zapaženi su bili Prskalo, Vukčević na lijevom boku kao i Gnezda Čerin u kreaciji nekoliko dobrih akcija.


– Lijepo je krenuti pobjedom, za mene osobno i golom. Trenira se dvaput dnevno, pune su nam i teške noge, a utakmica je samo bonus za dignuti ritam. Gol mi je važan za samopouzdanje, nadam se da će ih biti još – rekao je Robert Mudražija.