Lice i naličje pobjede

Nogometaši Rijeke su ostvarili željeno protiv Istre 1961, ali puno toga nije štimalo…

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Utakmice protiv limitiranih momčadi kakva je u ovom trenutku Istra Rijeka mora bolje rješavati ili barem biti dovoljno koncentrirana da ne dozvoli suparniku povratak u utakmicu

ŠTO JE BILO DOBRO PROTIV ISTRE…




Pobjeda


Bodovi se pišu, a dojam se brzo zaboravlja. Rijeka je ostvarila svoj cilj i uzela tri boda uoči reprezentativne stanke poslije koje se ipak očekuje da »bijeli« izgledaju nešto življe, odlučnije i konkretnije. Pogotovo u fazi napada gdje se najviše osjeti nedostatak »gladi« koja često radi razliku i nosi bodove.


Niko Galešić




U trećem nastupu za Rijeku prvi put je bio starter, Simon Rožman mu je ukazao povjerenje nadajući se da će od njega dobiti željenu energiju i mladi branič, kojeg trener »bijelih« očito vidi i u veznom redu, odradio je dobru rolu koja mu sigurno može biti poticaj za sve što će se događati i u budućnosti.


Povratak Andrijaševića


Bi li Rijeka pobijedila Istru da nije bilo Franka Andrijaševića? Možda i bi, ali definitivno još teže nego što je to u subotu bio slučaj. Andrijašević jednostavno nosi kvalitetu i sigurnost, preuzima odgovornost, troši se u obrani i bez ikakve dvoje predstavlja pravi primjer kakav bi trebao biti nastup jednog igrača Rijeke.


ŠTO NIJE BILO DOBRO….


Strepnja do zadnje minute


Do pogotka Guzine kojim se Istra vratila na 2:1, Puljani su ostavili dojam da samo slučajno mogu do boda na Rujevici, a na kraju su »bijeli« strepili do zadnje minute. Utakmice protiv limitiranih momčadi kakva je u ovom trenutku Istra Rijeka mora bolje rješavati ili barem biti dovoljno koncentrirana da ne dozvoli suparniku povratak u utakmicu.


Realizacija suparnika


Rijeka je na zadnje dvije utakmice iz tri udarca prema golu dobila dva pogotka. Lokomotiva je zabila iz jedinog pokušaja prema golu, Istra iz dva… Koliko je s jedne strane dobra stvar što Riječani malo toga dozvoljavaju suparnicima, toliko s druge treba smanjiti omjer udaraca i primljenih golova.


Momčilo Raspopović


Rožman je ostavio je Brauta na klupi, nakon dvije partije u kojima se ničime nije istaknuo očito ga je želio odmoriti i dati priliku Raspopoviću koji ima status reprezentativca Crne Gore. Ipak, Raspopović je odigrao još jednu lošu utakmicu.