Europska liga

Nogometaši Rijeke su na AFAS stadionu dočekani s respektom, a jedan igrač posebno brine Simona Rožmana

Mateo Sučić

Trening bijelih na AFAS-u kroz objektiv našeg novinara Matea Sučića

Trening bijelih na AFAS-u kroz objektiv našeg novinara Matea Sučića

Za razliku od Kopenhagena gdje se na Riječani dočekani "s visoka" u Alkmaaru su imali toplu dobrodošlicu



ALKMAAR Desetak minuta prije predviđenih 20 sati nogometaši Rijeke istrčali su na travnjak AFAS stadiona i odradili posljednji trening uoči ogleda protiv AZ Alkmaara u 2. kolu skupine F Europske lige. Tek devet stupnjeva Celzijeva u zraku, povremena kiša i hladan vjetar dočekali su “bijele” koji su se zagrijali i rastrčali nakon što su nekoliko sati proveli na putu.


– Na jedan dodir, osjeti teren, zabavljaj se s loptom – bili su glasni savjeti Simona Rožmana na praznom stadionu AFAS.



Zdanje koje prima nešto više od 17 tisuća gledatelja i ostat će prazno, utakmice u Nizozemskoj se igraju bez gledatelja zbog strogih epidemioloških mjera, a ljubazni djelatnici odjela za odnose s javnošću nizozemskog kluba uz ispriku su poručili novinarima da će zbog najavljene kiše utakmicu gledati jedne od loža. Na stadionu Alkmaara u tijeku su radovi, prije nešto više od godinu dana urušio se dio krova i mjesta koja su inače rezervirana za medije nisu natkrivena a za utakmicu je najavljena jaka kiša.





Za razliku od Kopenhagena gdje se na Riječani dočekani “s visoka” u Alkmaaru su imali toplu dobrodošlicu, a ovog puta je i trener Rožman morao odgovarati na pitanja za vrijeme konferencije za novinare. O Real Sociedadu, Andrijaševiću, sastavu, mjerama koje klub oduzima u borbi protiv koronavirusa…


Foto galerija: Posljednji trening nogometaša Rijeke uoči utakmice s AZ Alkmaarom Foto: HNK Rijeka


Andrijašević je odradio onaj uvodni dio treninga koji se uglavnom odnosio na razgibavanje i zagrijavanje, a odluka oko njegovog nastupa po svemu sudeći bit će donesena uoči same utakmice iako Rožman ne djeluje optimistično već na pitanje o Frankovom stanju zabrinuto vrti glavom.