Povratak na Kvarner

Nogometaši Rijeke slavili protiv pretposljednje momčadi mađarskog prvenstva i zaključili pripreme u Umagu

Mateo Sučić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Simon Rožman podijelio je minutažu igračima (oni koji su odigrali pola sata protiv ND Gorice sada su dobili 60 minuta) i mogao biti zadovoljan viđenim



UMAG Nogometaši Rijeke pobjedom protiv Budafokija (4:2), pretposljednje momčadi mađarskog prvenstva, zaključili su pripremni period u Umagu i na od danas će na Kvarneru odbrojavati do nastavka HNL-a i gostovanja u Maksimiru.


Rijeka – Budafoki 4:2

Gradski stadion. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 1:0 Braut (12′), 2:0 Kulenović (16′), 3:0 Kulenović (26′), 3:1 Zsori (70′), 4:1 Murić (80′), 4:2 Zsori (89′). Žuti kartoni: Braut (Rijeka), Romić, Zsori (Budafoki).
RIJEKA: Prskalo, Escoval (od 60′ Capan), Galešić (od 60′ Galović), Arsenić (od 60′ Smolčić), Braut (od 60′ Tomečak), Pavičić (od 60′ Čerin), Liber (od 60′ Lončar), Lepinjica (od 60′ Andrijašević), Travaglia (od 60′ Štefulj), Yateke (od 60′ Menalo), Kulenović (od 60′ Murić).
BUDAFOKI: Poser (od 67′ Z. Kovacs), Huszti, Nikolić, Romić, Medgyes (od 63′ Zeke), Olah, Filkor (od 63′ Csonka), Takacs, Kulcsar (od 46′ Zsori), Skribek, D. Kovacs.

Simon Rožman podijelio je minutažu igračima (oni koji su odigrali pola sata protiv ND Gorice sada su dobili 60 minuta) i mogao biti zadovoljan viđenim. Pogotovo u prvom poluvremenu kada su neki (Kulenović, Lepinjica, Liber…) pokazali zanimljive stvari u kontekstu širine kadra za nadolazeći zahtjevni period.


Foto galerija: Rijeka - Budafoki, pripremna utakmica u Umagu Foto: Vedran Karuza




Riječanima je trebalo malo vremena za zagrijati motore, morao se Prskalo u 6. minuti iskazati obranom na udarac Filkora, ali nakon toga sve je bilo u znaku “bijelih”. U 12. minuti Pavičić je jednu brzu tranziciju na desnoj strani završio proigravanjem prema Brautu koji je prošao dva suparnička braniča pa lijevom nogom pogodio suprotni kut – 1:0.


U 16. minuti glavnu ulogu imao je Lepinjica koji je na 30-ak metara od gola Budafokija osvojio loptu pa pravovremeno podvalio Yatekeu. Njegov udarac odbio je vratar suparničke momčadi, ali samo na nogu Kulenovića koji je lako zakucao pod gredu – 2:0.


Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 26. minuti. Liber je osvojio loptu na centru pa se sjurio prema golu Budafokija pa sjajno vidio Kulenovića kojem je odigrao povratnu loptu a napadač “bijelih” još jednom sigurno poentirao – 3:0.


Bilo je u prvom poluvremenu još dobrih situacija i lijepih poteza, prijetili su i Mađari (Huszti 34′), ali razigrana i agresivna Rožmanova momčad je dominirala.


U 60. minuti Rožman je na travnjak poslao onu nominalno prvu postavu koja nije ušla u utakmicu dovoljno agresivno da bi dominirala pa im je Budafoki stvorio nešto problema. Prethodno je Andrijašević pogodio vratnicu (62′), ali Mađari su se preko Zsorija u 70. minuti uspjeli vratiti u utakmicu lijepom akcijom i sigurnom realizacijom pored nemoćnog Prskala – 3:1.


“Bijeli” su do kraja pokazali individualnu kvalitetu, u 80. minuti je Menalo povukao akciju, Murić i Tomečak prebrojali obranu Budafokija, pa je Murić lagano poentirao za 4:1, ali Mađari su u 89. minuti preko Zsorija iz gužve za 4:2 i upozorenje prvotimcima uoči odlaska na Maksimir.