Pripreme

Nogometaši Rijeke se pripremaju u Kranjskoj Gori gdje će odigrati i tri jače pripremne utakmice

Denis Frančišković

Ivan Tomečak i Nino Galović/Foto www.hnk-rijeka.hr

Ivan Tomečak i Nino Galović/Foto www.hnk-rijeka.hr

Riječani će potom u Austriji igrati protiv prvoligaša Wolfsbergera 3. srpnja, nakon čega će druga momčad odmjeriti snage s Triglavom 8. srpnja, a dan kasnije u svojevrsnoj generalki udarna momčad igrat će protiv MTK-a



RIJEKA Nogometaši Rijeke prijateljskom utakmicom i pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem (3:0) zaključili su prvu fazu ljetnih priprema i nakon slobodne nedjelje jučer se uputili prema Kranjskoj Gori gdje će boraviti 12 dana. Tradicionalna je to ljetna baza Bijelih, idealno podneblje za trening i zamjenu kvarnerskih vrućina za svježinu alpskog zraka na 800 metara nadmorske visine.


Na pripreme je krenulo 27 igrača, a već će sutra Bijeli prvu provjeru, treću ukupno imati protiv slovačke Žiline. Riječ je o trećeplasiranom sastavu Fortuna lige i prvoj jačoj provjeri. Riječani će potom u Austriji igrati protiv prvoligaša Wolfsbergera 3. srpnja, nakon čega će druga momčad odmjeriti snage s Triglavom 8. srpnja, a dan kasnije u svojevrsnoj generalki udarna momčad igrat će protiv MTK-a, sve u za javnost zatvorenim utakmicama.


Na pripreme su s Rujevice krenuli vratari: Andrej Prskalo, Antonio Frigan, Nediljko Labrović, David Nwolokor; braniči: Ivan Tomečak, Nino Galović, Niko Galešić, Joao Escoval, Andrija Vukčević, Filip Braut, Hrvoje Smolčić, Ivan Smolčić, Roko Jurišić, vezni igrači: Stjepan Lončar, Adam Čerin, Robert Mudražija, Robert Murić, Adrian Liber, Denis Bušnja, Domagoj Pavičić, Ivan Lepinjica, Matej Vuk, Veldin Hodža; i napadači: Prince Obeng Ampem, Admir Bristrić i Matija Frigan.




Reprezentativci Sjeverne Makedonije Darko Velkovski i Milan Ristovski, koji su sudjelovali u prvoj rundi EURO-a priključit će se momčadi 1. srpnja u Kranjskoj Gori.


– Iza nas su dva tjedna priprema na Rujevici i dvije utakmice u kojima polako već pokušavamo brusiti postojeći igrački kadar za ovaj dio priprema. Kranjska Gora je naša tradicionalna baza, jedno lijepo mjesto iz kojeg smo posljednjih godina startali ka novim uspjesima – rekao je Vjekoslav Miletić, pomoćni trener Rijeke. – Čekaju nas tri pripremne utakmice s malo jačim protivnicima. Polako finiširamo jedan dio priprema i pokušavamo vidjeti s kojim ćemo kadrom igrati u sljedećem periodu. Naravno, tu je tehnička, taktička i kondicijska priprema u vrhunskim uvjetima glede terena, hotela i cijelog podneblja. Sve u kontroliranim uvjetima ishrane, spavanja i odmora. Radujemo se ovom dijelu priprema.