Test utakmica

Nogometaši Rijeke pogocima Obregona, Vuka i Murića svladali slovenskog drugoligaša, Vjeko Miletić vodio momčad

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto M. LEVAK

Jorge Obregon/Foto M. LEVAK

Trener Goran Tomić podlegao je virusu koji ne da mira Riječanima tijekom zimskim pripremama pa je bio prisiljen privremeno prepustiti momčad svojem pomoćniku



UMAG Nogometaši Rijeke odradili su i treću pripremnu utakmicu protiv slovenskog protivnika i na neki način reprizirali dobro izdanje protiv Brava. Bijeli su uvjerljivo, bez poteškoća i s pola gasa matirali vodećeg slovenskog drugoligaša, a u nastavku propustili prigodu još uvjerljivije napuniti mrežu Gorice. Dovoljno je reći da su Slovenci stvorili tek jednu opasniju prigodu i to u drugom poluvremenu. Sve ostalo bilo je u znaku momčadi Vjeke Miletića koji je silom (ne)prilika prezeo kormilo u izostanku bolesnog Gorana Tomića.


Smjer utakmice nagovjestio je Obregon koji je zatresao mrežu već u 24. sekundi, potom je Vuk zabio dva gola do odmora, a Murić u nastavku nakon niza pokušaja zaokružio pobjedu svojim trećim pogotkom na pripremama.


Treća utakmica desetog dana priprema bila je zapravo svojevrsni povratak onih koji su zbog viroza i ozljeda izostali prve dvije utakmice. Prvi put zaigrali su ove zime Pavičić, Tomečak, Obregon i Liber, a nakon propuštene jedne utakmice vratili su se Vučkić i Krešić. No, zato je bilo dosta drugih izostanaka…


Foto galerija: Prijateljska nogometna utakmica: Rijeka - Gorica 4:0




– U prvom dijelu očekivao sam malo agresivniju našu obranu, ali došlo je to na svoje. Utakmica je posebno dobro poslužila igračima koji nisu igrali i koji su se vratili. Sve u svemu možemo biti zadovoljni. Mađari su otkazali jer imaju slične probleme kao i mi. Nije u pitanju korona već virusi i temeperatura, ostali su na svega 13, 14 igrača – rekao je pomoćni trener Miletić.


Gol s kreča


Bijeli su opet započeli susret s tri stopera, Krešićem, Velkovskim u sredini te Galovićem, Tomečakom i Merkulovim na bokovima, s dvojicom klasičnih veznjaka Liberom i Pavičićem te Abassom i Vukom na krilima uz isturenog Obregona. Dobro je to štimalo od prve minute kada je Tomečak asistirao za Obregona, a on punom nogom, malo iskosa pogodio prvi vratarev kut – 1:0. Rijeka je nakratko malo stala, dovoljno da Baruca u 10. minuti napravi dosta nereda i pomutnje u riječkoj obrani, ali bez posljedica.


Bolji Riječani povećali su vodstvo u 29. minuti. Pavičić je dugom loptom dobro pronašao Abassa na krilu, on utrčao u šesnaesterac pri čemu ga je u stopu pratio Amadej Marinič, ali pritom sapleo i njega i sebe. Vuk je sigurno izveo najstrožu kaznu – 2:0. Treća sreća nakon dvaju promašaja Bušnje i Abassa iz jedanaesteraca u Umagu…


Rijeka – Gorica 4:0


 Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Gorica 4:0 (3:0). Igralište SC Stella Maris. Sudac: Daniel Starčević (Pula). Strijelci: 1:0 Obregon (1′), 2:0 Vuk (29′-11m), 3:0 Vuk (35′), 4:0 Murić (76′).


RIJEKA: Zlomislić (od 46′ Prskalo), Krešić (od 62′ Djibrilla), Velkovski (od 46′ Lepinjica), Galović (od 62′ Dujmović), Tomečak (od 46′ Bušnja), Liber (od 46′ Selahi), Pavičić (od 62′ Simčić), Merkulov (od 46′ Ampem), Abass (od 46′ Murić), Vuk (od 46′ Vučkić), Obregon.


GORICA: Likar, Gomizelj, Agić, Cerovec, A. Marinič, Frešer, Baruca, Marc, L. Marinič, Krajnc, Vekić. Još su igrali: Radikon, Podgornik, Korošec, Mevlja, Laščak, Prodanović, Hrka, Ahmetaj, Leban, Velikonja, Zukanović.

U 31. minuti Abass je lukavo ukrao jednu loptu na 25 metara od gola, sjurio se u šesnaesterac, ali njegovu asistenciju Obregonu u matnoj situaciji vratar je dobro pročitao. No, slovenski vratar nije mogao njišta u 35. minuti kad je pogriješio Agić, Vuk mu na ulazu šesnaesterac ukrao loptu i rutinski je s desetak metara pospremio u mrežu – 3:0.


Brojne šanse


U drugom poluvremenu viđene su dvije zanimljive zamjene. Lepinjica je našao u ulozi središnjeg braniča umjesto Velkovskog, a Bušnja na desnom boku umjesto Tomečaka s Murićem ispred sebe uz crtu. Rijeka je opet sve držala pod kontrolom uz refule stalnog pritiska, a najviše prijetio Murić. U 47. minuti dvaput je pucao prema vratima, u 52. s 18 metara iznad rašlji. Potom mu je (67′) dobro asistirao Vučkić nakon što je sam promašio vrata s dva metra, a prizeman udarac Murića prohujao je dijagonalno kraj vratnice.


Gosti su jedinu dobru priliku režirali u 70. minuti, Leban je proslijedio dobru loptu za Velikonju na 16 metara, no njegov udarac Prskalo je skinuo kao u najboljim danima.


I onda je u završnici Murić zasladio riječku pobjedu. Dugo se na 16 metara namiještao na ljevicu i onda prizemnim udarcem pogodio neobranjivo sami kut – 4:0. Do kraja dobru šansu propustio je Simčić kada je ukrao loptu, krenuo prema vrataru, ali lopta je zapela u bloku.