Novina s Rujevice

Nogometaši Rijeke imaju trenera, Željko Sopić i dalje na klupi Bijelih!

Denis Frančišković

Damir Mišković i Željko Sopić/Foto M. GRACIN

Damir Mišković i Željko Sopić/Foto M. GRACIN

Sopić je trener, ima ugovor. Osvojio je dva druga mjesta i da se nešto promijenilo, ja bih već izašao s time pred javnost - rekao je Mišković



RIJEKA Željko Sopić i dalje ostaje na klupi Rijeke! Potvrđuje to Damir Mišković, prvi čovjek kluba, a nakon brojnih spekulacija, napisa pa i krivih interpretacija koje su se posljednjih dana širile hrvatskim medijskim prostorom. Rijeka ima trenera, u biti nikad ga nije niti izgubila, a zagrebački stručnjak koji ima ugovor s Bijelima do 30. lipnja 2025. godine, nastavit će i dalje obavljati svoj posao. Ponajviše na radost navijačkog puka s Kvarnera, nakon pomalo turbulentne, ali generalno sezone koja je ocijenjena uspješnom. Sezone nakon koje je bilo i podijeljenih mišljenja među navijačima, ali su prevladavala ona s pozitivnijim notama. Sopić se jednostavno uvukao pod kožu navijača, a to nije nikako beznačajna stvar u novonastaloj situaciji.


Damir Mišković racionalno sagledava stanje, a Sopić i struka trebaju se već sada, iako su na odmoru, baciti na razmišljanje o euro izazovima i – novoj sezoni. Svekoliku podršku imaju. Treba samo “zasukati rukave”.


– Sopić je trener, ima ugovor. Osvojio je dva druga mjesta i da se nešto promijenilo, ja bih već izašao s time pred javnost – potvrđuje Mišković. – Zadovoljan sam, kako nisam. Uvijek je žal kad se nešto ne osvoji, a bili smo tako blizu. Na kraju prvenstva ljestvica je pokazala gdje pripadamo. Bili smo dobri i igrali odlično. Istina, pali smo zadnjih pet kola, a sad je na struci da se sve napravi da nam se takve stvari ne ponavljaju. Dečki su sve u svemu odigrali odličnu sezonu.




Sinergija publike i igrača nakon utakmice sa Slaven Belupom jasno je pokazala što o rezultatima Sopića i igrača misle oni zbog kojih se igra nogomet. Lov na trofeje i dalje će biti Rijekin cilj, ali najveći benefit netom završene sezone je činjenica da su brojni Rijekini igrači postali itekako tražena roba na tržištu. Promocija mladosti uz lepršavu, atraktivnu igru bila je prepoznatljiv rukopis Bijelih.


– Naravno da smo bili i tužni, ali kako ne bismo bili. Da nismo, znači da nas nije briga. Ipak, napravili su svi jako dobar posao. Bio bih sretan da se svake godine momčad tako trudi, tako izgleda i tako dobro igra. Naravno, promocija igrača i kvalitete uvijek nam je cilj. Neki put će to bit dobra, neki put lošija generacija. Sada su se s puno truda dokazali dečki iz naše škole, Smolčić, Hodža, Galešić… Slijedili su ih Pašalić, Fruk, Janković… Bili su top – zaključuje Mišković.