Zimske pripreme

Nogometaši Rijeke imaju novi pripremni test, Bijele čeka susret protiv četvrte momčadi Slovenije, Smolčić je u “statusu quo”

Denis Frančišković

Haris Vučkić je upitan za nastup protiv Slovenaca/Foto M. LEVAK

Haris Vučkić je upitan za nastup protiv Slovenaca/Foto M. LEVAK

Riječani će od 14.30 sati snage odmjeriti s Bravom, četvrtoplasiranom momčadi lige iza Maribora, Kopra i Olimpije



RIJEKA Nogometaši Rijeke u jeku su istarskih priprema, tereni Stella Marisa napokon su ponudili puno bolji ugođaj nakon početne hladnoće i jakog vjetra koji su sputavali igrače i struku u provedbi zacrtanog. No, neovisno o tome pripreme Bijelih idu svojim tijekom, program aktivnosti danas nudi drugu utakmicu, s jednim od jačih protivnika u ovom dijelu priprema. Riječani će od 14.30, opet u pomaknutom, ranijem terminu, snage odmjeriti sa slovenskim prvoligašem Bravom, trenutačno četvrtoplasiranom momčadi lige iza Maribora, Kopra i Olimpije. Slovenci su već odigrali jednu utakmicu u Istri i to sa sljedećim protivnikom Bijelih, mađarskim prvoligašem Budafokijem remiziravši rezultatom 1:1. Inače, riječ je o momčadi čije boje brani i Loren Maružin, bivši napadač porečkog Jadrana, Orijenta 1919 i zagrebačke Lokomotive.


Prva pripremna utakmica donijela je Riječanima poraz od Domžala (2:3). Momčad Gorana Tomića djelovala je poprilično suzdržano i dobrim dijelom susreta ne odveć opasna po protivnika, ali i bila oslabljena bez nekolicine igrača, koji su imali probleme sa sitnijim ozljedama i virozama (Zlomislić, Obregon, Pavičić, Vuk, Velkovski, Tomečak, Liber, Jurišić). Vidjet će se tko će danas biti spreman i dobiti prigodu, a pod upitnikom je nastup Vučkića, koji ima manjih problema s nožnim palcem.


U prvoj utakmici Tomić je u startnoj postavi nakon dugo vremena pružio prigodu Merkulovu i Brautu na bokovima, dok vezna i napadačka formacija nije doživjela velike promjene. U nastavku na djelu su viđene ovozimske prinove, prije svega u zadnjoj liniji, uz Kukoča kao veznog igrača. Tako su premijerno kao tri stopera zaigrali Dujmović, Čestić i Djibrilla, no teško je suditi prema jednom poluvremenu ili pola sata što ovi mladi igrači mogu donijeti igri Rijeke.




Nije tajna da će Bijeli u prijelaznom roku sigurno ostati bez nekolicine igrača, no zasad je i tu status quo po pitanju Smolčića i mogućeg odlaska Murića i Pavičića.


Riječani treću pripremnu utakmicu igraju protiv Budafokija u četvrtak, 20. siječnja, mađarskog drugoligaša u zoni ispadanja, a istarski dio priprema zaključit će najjačim ogledom, onim protiv Slovačkog, trenutačno češkog četvrtoplasiranog prvoligaša dan kasnije, točnije 21. siječnja.