Novi prvenstveni susret

Nogometaši Rijeke gostuju kod Varaždina bez čak petorice braniča: “To me uopće ne brine, imam puno povjerenje u svih”

Portal Novilist.hr

Simon Rožman

Simon Rožman

Bit će teško, nadam se da će teren biti u dobrom stanju i moramo dati sve od sebe da bi se na kraju veselili - rekao je trener Simon Rožman uoči susreta, u kojemu neće moći računati na Velkovskog, Galovića, Capana, Smolčića i Štefulja



RIJEKA Velika pobjeda Rijeke na Maksimiru već je iza “bijelih”, sutra od 15 sati slijedi 17. kolo Prve HNL i gostovanje u Varaždinu.


– Sve što je bilo lijepo je iza nas, u mirnom tonu se spremamo za sljedećeg suparnika. U Kupu smo protiv Varaždina vidjeli da smo imali problema, držali su nas dosta visoko od gola. Kompaktni su, dobro organizirani i dobri u tranziciji, pogotovo preko Benka i Obregona. Na sve to moramo obratiti pažnju, ali moramo ponoviti stvari koje su bile dobre u Maksimiru.


Neke mane smo u ovih nekoliko dana probali ispraviti, rotacije su brzo došle u svoju praksu. Opet ponavljam da će svi igrači koji će istrčati na teren dati svoj maksimum. Mislim da su u dobroj formi što je i bio cilj priprema. Teren će na kraju sve pokazati, mirni smo i znamo gdje idemo.




Bit će teško, nadam se da će teren biti u dobrom stanju i moramo dati sve od sebe da bi se na kraju veselili – rekao je trener Simon Rožman uoči susreta, u kojemu neće moći računati na čak petoricu braniča. Velkovskom se na ozljedu nadovezala bolest, dok Galović, Capan, Smolčić i Štefulj nisu u konkurenciji zbog kartona.


– Pripreme su i služile tome da raširimo roster igrača koji su u formi, sada će se pokazati u prvenstvu je li to uspjelo. Ja imam puno povjerenja u njih tako da me to uopće puno ne brine. Što smo očekivali i planirali se brzo i dogodilo, a dogodit će se i u sljedećim utakmicama. Fokus je dobar, sigurno će neke sitnice odlučivati, ali mi moramo imati 15, 16 igrača na jakoj razini – zaključio je trener Rijeke.